Redactie
Redactie Gadgets 7 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuw kookboek: Koken met quinoa

Dat quinoa een veelzijdig (pseudo) graan is wisten we al, maar met ‘Koken met quinoa’ bewijst Rene Patten dat je er zelfs een volledig kookboek aan kunt wijden. Patten schotelt ons met haar basic kookboek 90 gezonde, makkelijke maaltijden voor met als basis quinoa

Rena begint met een fijne uitleg wat wat quinoa precies is (een zaadje, geen graan). Dat brengt ons meteen op een kritiekpuntje: waarom is de ondertitel van het boek ‘het supergraan’, als quinoa geen echt graan is? Enfin. Daarna volgt informatie wat je met quinoa kunt doen én wat de beste manier is om het te bereiden. Wist je bijvoorbeeld dat je quinoa eerst altijd even moet afspoelen met water? Dit voorkomt dat het zaadje bitter smaakt als je hem eenmaal gekookt hebt.

Recepten
Naast veel verschillende soorten quinoasalades (een tikje voorspelbaar) vind je in het boek ook makkelijke recepten voor soep, brood, pasta en allerlei heerlijke zoete desserts. Er wordt dan ook niet alleen gebruik gemaakt van het hele zaadje, maar ook vlokken van quinoa en meel. De focus ligt duidelijk op health en eenvoud en zowel gerechten met vlees, vis als volledig vega maaltjes komen aan bod. In totaal kun je 90 keer koken met quinoa, dus wij zeggen: sla flink wat zakken in!

Onze favorieten
Wij gaan in ieder geval de romige kokospudding met mango uitproberen, maar ook de kip met ingelegde citroen en kokosquinoa (ja, we hebben een voorkeur voor kokos!) en de kikkererwtencurry met spinazie en champignons lijken ons yummy.

Koken met quinoa koop je voor €17,99 bij de de boekhandel en online onder andere bij Bol.com.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.