Redactie
Redactie Drinken 30 dec 2012
Leestijd: 2 minuten

Cocktail essentials volgens Britse bartenders

Om de Londense cocktailweek in te luiden vroeg het tijdschrift GQ een aantal Londense cocktailshakers de voor hun meest essentiële dranken te noemen. Naast alle heerlijke dranken gaven de barmannen hun favoriete recept erbij, shaken maar!

Eoin Kenny van L’Atelier de Joel Robuchon

“In elke drankkast zou een fles Carpano Antica Formua moeten staan. De volste, meest intens zoete vermout op de markt mixt perfect met bourbon en Campari voor een zalige Boulevardier.”

Meng 20 ml vermout met 40 ml bourbon en 20 ml Campari en serveer in een glas met ijsblokjes.

cocktail

Oskar Kinberg van Dabbous

“Iedereen moet ten alle tijden een fles gin in huis hebben. Drink het met alleen wat ijs of in een gin punch.”

Mix 50 ml gin, 25 ml grapefruitsap, 10 ml citroensap en 50 ml ginger ale. Vul een glas met ijsblokjes, een schijfje komkommer en wat blaadjes munt, schenk hier de cocktail over. Serveer met een takje munt en een beetje komkommer.

cocktail2

Salvatore Calabrese van Salvatore in de Playboy Club

“Iedereen zou op z’n minst een fles gin moeten hebben voor de perfecte Martini.”

Om mijn beroemde Martini te maken leg je eerst de gin in de vriezer. Wanneer deze goed koud is (na minstens een paar uur, liefst een nacht) giet je de ijskoude gin in een cocktailshaker. Voeg een scheutje Martini Extra Dry Vermouth toe, roer snel en giet in een koud Martiniglas. Voeg een stukje citroenschil toe en het resultaat is een Martini die zelfs goed genoeg is voor James Bond.cocktail3

Andy Mil van de London Cocktail Club

“Iedere man moet een fles angostura bitter hebben. Eén druppel maakt elk lekkere drankje geweldig. Ik gebruik het overal bij, van oude klassiekers tot Whisky sours maar het werkt het beste in een Deliverance.”

Mix 50 ml bourbon of rogge whiskey met 15 ml Martini Bianco en 10 ml Yellow Chartreuse en 3 druppels angostura bitter. Meng met ijsblokjes en zeef het in een gekoeld cocktail glas. Garneer met een stukje citroenschil.”cocktail4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.