Redactie
Redactie Gadgets 31 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Mooi kookboek: Reis om de wereld in 80 gerechten

Fotograaf David Loftus, die voor wereldberoemde chefkoks als Jamie Oliver en Heston Blumenthal fotografeerde, is de auteur van een nieuw en prachtig kookboek: Reis om de wereld in 80 gerechten. Samen met zijn beroemde culinaire vrienden reist hij langs dezelfde route als Phileas Fogg, hij als fotograaf, Jamie Oliver, Nigella Lawson en vele anderen als kok. Voor iedereen die van eten, reizen en culinair avontuur houdt.

In Reis om de wereld in 80 gerechten vind je recepten van ruim vijftien wereldberoemde chefkoks – ook Rachel Khoo, Alice Waters en Gennaro Contaldo werkten mee – mooie reisverhalen en de prachtigste foto’s. Treed in de voetsporen van Phileas Fogg op zijn grote reis door verschillende continenten en ontdek een schat aan heerlijkheden uit de vier hoeken van de wereld, zoals chilikrab uit Azië, caesar salad uit Amerika en focaccia met blauwe druiven uit Europa.

Als kind was David Loftus al gek op verhalen over avonturiers en ontdekkingsreizigers. Van alle boeken was Reis om de wereld in 80 dagen echter favoriet. De held van het verhaal, Phileas Fogg, is niet alleen gentleman en ware wereldreiziger, hij is tevens een foodie avant-la-lettre in hart en nieren. Reis om de wereld in 80 gerechten is Loftus’ eerbetoon aan deze held, waarin hij ons als gids een grand tour culinair biedt langs dezelfde route als die van Phileas Fogg.

Reis om de wereld in 80 gerechten is nu te koop voor € 24,95.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.