Redactie
Redactie Gadgets 7 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

The Miracle Machine maakt wijn uit water (ja, echt!)

Je zou het bijna alleen durven dromen: een machine die wijn maakt uit water. Dit kan helemaal niet Maar jawel: deze machine doet het.

Het is een soort Sodastream, maar dan voor wijn. De machine gebruikt water, gist, druivenconcentraat en een speciaal poeder om zelf wijn te maken.

Bij de machine hoort een app, geschikt voor iOS en Android, waar je de machine mee aansluit. Je wacht dan drie dagen en je zelfgemaakte wijn is klaar. Don’t worry, je hoeft de telefoon niet vast te laten zitten aan de machine, de app dient er enkel voor dat je het proces iedere minuut van de dag kunt volgen.

Momenteel kun je zes soorten wijn maken met het apparaat: Cabernet Sauvignon, Chardonnay Napa, Pinot Noir, een Toscaanse wijn, Sonoma Sauvignon Blanc en een rosé-blend uit de Bourgogne. Minpuntje: de wijn blijft maar twee weken goed.

De machine is een Kickstarter project en als de bedenkers Kevin Boyer en Philip James genoeg geld binnen hebben van digitale investeerders, wordt de machine gemaakt. Het apparaat moet zo’n €350 euro gaan kosten, plus losse poeders voor de wijn.

Wat een droom: thuis onbeperkt eigen wijn maken! Wij vragen ons uiteraard af of het wel smaakt… we gaan het zien!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.