IJS kookboek van Elisabeth Johansson

Zelf ijs maken is zó leuk en écht niet moeilijk. Of het nu roomijs is, of een popsicle op een stokje: wij zijn er dol op, en zelf maken is altijd leuker dan kopen. 

In dit boek deelt de Zweedse chefkok Elisabeth Johansson haar honderd beste recepten voor alle soorten ijs – het romige ijs dat je maakt met een ijsmachine, maar ook talloze ijssoorten die zonder machine te maken zijn, zoals verfrissende sorbets en granités, heerlijke parfaits en semi-freddo’s. Ook lees je recepten voor ‘ouderwetse’ ijslolly’s, gemaakt van vers fruit, kruiden en yoghurt. En tot slot: recepten voor ijstaarten, brownie-ijs en klassiekers zoals Banana Split.

Wij vinden ‘t een heerlijk boek, met fijn papier (vooral de kaft!) en een lekker formaat. De foto’s van Anna Kern zijn top, de recepten erg gevarieerd (van basic roomijs tot hippe Cosmopolitan-ijslolly’s). Het boek kost €19,95 en is te koop bij de boekhandel en online bij o.a Bol. Een aanrader voor ijslovers.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!