Redactie
Redactie Gadgets 19 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

HAPI, de vork waarmee je afvalt… binnenkort echt te koop?

Februari dit jaar lieten we jullie al kennis maken met HAPI, de vork waarmee je afvalt, zonder zélf iets te hoeven doen. Hij registreert hoe snel en veel je eet, en geeft signaaltjes af via Bluetooth aan je iPhone die je later in een persoonlijk schema terug kan zien. Ideaal voor diegenen die zonder al teveel moeite een paar pondjes kwijt willen. Het goede nieuws? September dit jaar verschijnt deze wondervork nog op de markt – als er genoeg investeerders zijn, that is.

Waar het er eerder op leek dat de vork al aan het einde van het tweede kwartaal van 2013 op de markt zou komen, is het project nu verschenen op Kickstarter. Kickstarter is een website waarbij nieuwe initiatieven toekomstige consumenten en geïnteresseerden geld laten doneren zodat ze hun project kunnen opstarten. Voor het bedrag van $114,- (omgerekend €87,11) kan je je inschrijven op Kickstarter en krijg je in september dit jaar de vork thuis gestuurd.

vork4vork2

HAPI werkt als volgt: tijdens het eten houdt hij precies bij hoe snel je eet, hoeveel happen je neemt en wat de tijd is tussen de verschillende hapjes. Wanneer je volgens het programma te snel eet krijg je een teken en gaat er een alarm af. Dit met als uiteindelijk resultaat dat je minder snel eet, sneller vol raakt en dus ook daadwerkelijk minder naar binnen werkt.

Ben je geïnteresseerd en lijkt de HAPI-vork jou wel iets? Kijk dan voor meer informatie en om je in te schrijven op Kickstarter hier.  Wij zijn razend benieuwd of het echt zal werken en of mensen het daadwerkelijk gaan gebruiken. Wat denk jij?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.