Redactie
Redactie Gadgets 5 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Hoera: Le Creuset heeft nu ook messen

Le Creuset ken je natuurlijk van de prachtige pannen, maar sinds kort heeft dit prachtige merk ook een serie messen. En daar worden we héél vrolijk van.

Na veel vragen of ze niet ook eens ‘in de messen’ konden duiken, vond Le Creuset een fabrikant in het Duitse Solingen, een plaats die wordt beschouwd als het hart van de messenproductie in Europa.

De messen zien er niet alleen heel mooi uit, ze zijn ook heel kwalitatief. Het lemmet van de messen bestaat uit 64 lagen Damast-staal en een kern van VG-10.

Ja, dat moesten wij ook even opzoeken; VG-10 blijkt een type roestvrij staal. Dit materiaal maakt het mes zeer scherp en geeft het de gelaagde look. Het lemmet is lichtjes buigbaar, de messen zijn daardoor robuust én flexibel.

Sommige messen hebben een roestvrijstalen handgreep, andere een olijfhouten handgreep, gemaakt van Italiaanse olijfbomen.

Er zijn verschillende soorten messen. Van een klassiek koksmes en vleesmes tot een gekarteld broodmes. En onze favoriet: het Aziatische Santokumes, een multifunctioneel mes met breed lemmet. Daarnaast is er een kleiner aardappelschilmesje.

De prijzen beginnen vanaf € 79,- en lopen op tot € 189,-. Gelukkig is het bijna Kerst….

Deze messencollectie is te koop in de Le Creuset winkels, in de webshop en bij alle Le Creuset verkooppunten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.