Redactie
Redactie Gadgets 19 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

Het nieuwe kookboek van Jeroen Meus: Dagelijkse Kost deel 4

Sinds 2010 presenteert Jeroen Meus het Belgische tv-programma Dagelijkse Kost op de Vlaamse zender Eén. Een fijn programma waarin hij maandag tot en met vrijdag in slechts 15 minuten tijd een heerlijk gerecht op tafel zet. De gerechten die Jeroen kookt zijn veelal niet moeilijk, vergen over het algemeen weinig tijd maar zijn desalniettemin heerlijk!

Jeroen presenteert op een manier die bijna niet te beschrijven is, zo gezellig en toegankelijk, het is iedere keer weer een feestje om de jonge kok te zien. Het programma is dan ook een echte aanrader.

Zoals je misschien al merkt zijn we fan, we love Jeroen! Gelukkig bundelt Jeroen zijn recepten en heeft hij alweer zijn vierde kookboek uitgebracht. De recepten zijn een mix van alledaagse en out of the box gerechten die stuk voor stuk budgetvriendelijk en vooral erg lekker zijn. Met het motto ‘supersimpel, superlekker’ verovert hij ieders hart.

dagelijkse kostdagelijkse kost2

Het boek is een verzameling van fijne gerechten uit de hele wereld, bijvoorbeeld een heerlijk mosselpannetje, zacht smeltende kaaskroketten of moussaka. Let wel op dat het boek Vlaams is en je dus veel Vlaamse termen zal tegenkomen, een vertaling is dan wel handig.

Hoewel Culy een trouwe kijker is, vinden we het soms wel jammer dat de meeste van zijn gerechten weinig uitdaging bevatten. Zo ook in zijn kookboek. Ja, het zijn allemaal lekkere recepten, maar helaas weinig nieuws. De BLT sandwich, Spaghetti Carbonara, boterhammen met chocoladepasta, echt? Daarbij zijn de recepten (onnodig) lang, iets wat de ervaren kok wellicht zal vervelen. Aan de andere kant is het wel weer fijn dat het voor iedereen toegankelijk is en je geen chef hoeft te zijn om de receptuur te begrijpen.

Ookal zijn het simpele recepten, Jeroen heeft ons hart gestolen en dat blijft hij doen, zolang hij op de buis te zien is. Dagelijkse Kost 4 is te koop voor €19,95 te koop bij Bol.com en andere boekwinkels.

dagelijksekost3

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.