Culy
Culy Inspiratie 19 oktober 2012

Yamazato-chef Akira Oshima krijgt eigen film

In 2002 kreeg Akira Oshima een Michelinster als executive chef in Yamazato, het Japanse restaurant in het prachtige Okura Hotel in Amsterdam. Toen in 2010 Akira zijn taken als chef overdroeg aan Masanori Tomikawa, ontstond bij presentator Han Peekel het idee om een film te maken over de bekende en getalenteerde chef.

Voor de documentaire vlogen Han en Akira samen naar Japan om een bezoekje te brengen aan het restaurant waar de chef zijn vaardigheden opdeed. Omdat chefs vaak alleen in de schijnwerpers staan in de rol die ze vertegenwoordigen, leek Han het interessant om de mens achter deze chef vast te leggen.

Tegenwoordig is Akira adviseur bij het Okura en blijft dus een belangrijke rol spelen bij het restaurant. Han Peekel zelf kent Akira inmiddels goed, niet alleen door het maken van de film, maar ook omdat hij er naar eigen zeggen al ‘zo’n duizend keer’ is geweest.

De film moet begin volgend jaar afgerond zijn, maar of en waar deze wordt uitgezonden is nog niet bekend. Zodra we hier meer over weten houden we je op de hoogte.

Chef Akira Oshima (rechts) samen met de huidige executive chef Masanori Tomikawa.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Yamazato-chef Akira Oshima krijgt eigen film
Sluiten