Culy
Culy Gadgets 6 mei 2015

Heerlijk Amsterdam: de 10 favoriete adresjes van culinair expert Cijn Prins

Echte culy’s in Amsterdam kennen Jonah Freud en haar heerlijke winkel De Kookboekhandel op de Haarlemmerdijk. Samen met haar dochter Cijn Prins schreef ze een fijne culinaire gids voor onze hoofdstad.

In dit artikel verklapt Cijn haar 10 favoriete hotspots. Lees hier de top-10 van Jonah, dat eerder op Culy verscheen.

Heerlijk Amsterdam0003

De 10 favorieten van Cijn, in willekeurige volgorde:

  1. ’t Blaauwhooft, 25 procent nostalgisch, 75 procent omdat het gewoon een hele fijne plek is, met lekker eten en leuke mensen, spelletjes, kranten en om de zoveel tijd een muzikale avond.
  2. Comestibles Kinders, omdat het broodje Bolgeri een van de lekkerste broodjes is die er in Amsterdam te halen valt.
  3. Piet de Gruyter, een fijn buurtrestaurant, in een qua inwoners zeer gevarieerde buurt, dus een avondje hier op het terras is alleen al om wat je ziet een hele ervaring.
  4. Sea Palace, het absurde Chinese tempelschip heeft al zolang ik me kan herinneren een magische aantrekkingskracht op mij.
  5. Eiccholtz Delicatessen, een winkel waarin je uren kan kijken naar de bijzonderste culinaire gekkigheden van over de hele wereld.
  6. Le Fournil de Sébastien, het lekkerste brood in Amsterdam.
  7. Jordino, ook weer gedeeltelijk nostalgisch, maar ook oprecht een van de beste ijssalons van Amsterdam.
  8. Meeuwig, een goeie olijfolie is soms alles wat je nodig hebt om een maaltijd af te maken en bij Meeuwig heb je heel veel soorten.
  9. Oriental City, fantastische dim sum, in een fantastische setting.
  10. Wynand Fockinck, een van de liefste zaakjes van Amsterdam, waar zelfs mensen die niet van jenever en likeur houden, zoals ikzelf, iets vinden waar ze gelukkig van worden.
Heerlijk Amsterdam0012

Heerlijk Amsterdam

Waar haal je de lekkerste (rauwmelkse) kaas, het authentieke Amsterdams zuur, de mooiste Spaanse ham en wie maakt de lekkerste garnalenkroketten? Op welk terras geniet je van een spectaculair uitzicht, wat is de beste Chinees in town en waar kun je tot diep in de nacht dineren?

Heerlijk Amsterdam 3D

Van de grachtengordel tot piekfijne adressen op de Zuidas, van het Surinaamse Kwaku Summer Festival tot pluktuinen in Amsterdam West en dineren op het water. Van dé klassieke en trendsettende restaurants, speciaalzaken tot en met Amsterdamse boeren: Heerlijk Amsterdam gidst je dwars door de stad en net daarbuiten.

Heerlijk Amsterdam is nu te koop voor € 19,95.

Heerlijk Amsterdam0001

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Heerlijk Amsterdam: de 10 favoriete adresjes van culinair expert Cijn Prins
Sluiten