Redactie
Redactie Gadgets 6 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Heerlijk Amsterdam: de 10 favoriete adresjes van culinair expert Cijn Prins

Echte culy’s in Amsterdam kennen Jonah Freud en haar heerlijke winkel De Kookboekhandel op de Haarlemmerdijk. Samen met haar dochter Cijn Prins schreef ze een fijne culinaire gids voor onze hoofdstad.

In dit artikel verklapt Cijn haar 10 favoriete hotspots. Lees hier de top-10 van Jonah, dat eerder op Culy verscheen.

De 10 favorieten van Cijn, in willekeurige volgorde:

  1. ’t Blaauwhooft, 25 procent nostalgisch, 75 procent omdat het gewoon een hele fijne plek is, met lekker eten en leuke mensen, spelletjes, kranten en om de zoveel tijd een muzikale avond.
  2. Comestibles Kinders, omdat het broodje Bolgeri een van de lekkerste broodjes is die er in Amsterdam te halen valt.
  3. Piet de Gruyter, een fijn buurtrestaurant, in een qua inwoners zeer gevarieerde buurt, dus een avondje hier op het terras is alleen al om wat je ziet een hele ervaring.
  4. Sea Palace, het absurde Chinese tempelschip heeft al zolang ik me kan herinneren een magische aantrekkingskracht op mij.
  5. Eiccholtz Delicatessen, een winkel waarin je uren kan kijken naar de bijzonderste culinaire gekkigheden van over de hele wereld.
  6. Le Fournil de Sébastien, het lekkerste brood in Amsterdam.
  7. Jordino, ook weer gedeeltelijk nostalgisch, maar ook oprecht een van de beste ijssalons van Amsterdam.
  8. Meeuwig, een goeie olijfolie is soms alles wat je nodig hebt om een maaltijd af te maken en bij Meeuwig heb je heel veel soorten.
  9. Oriental City, fantastische dim sum, in een fantastische setting.
  10. Wynand Fockinck, een van de liefste zaakjes van Amsterdam, waar zelfs mensen die niet van jenever en likeur houden, zoals ikzelf, iets vinden waar ze gelukkig van worden.

Heerlijk Amsterdam

Waar haal je de lekkerste (rauwmelkse) kaas, het authentieke Amsterdams zuur, de mooiste Spaanse ham en wie maakt de lekkerste garnalenkroketten? Op welk terras geniet je van een spectaculair uitzicht, wat is de beste Chinees in town en waar kun je tot diep in de nacht dineren?

Van de grachtengordel tot piekfijne adressen op de Zuidas, van het Surinaamse Kwaku Summer Festival tot pluktuinen in Amsterdam West en dineren op het water. Van dé klassieke en trendsettende restaurants, speciaalzaken tot en met Amsterdamse boeren: Heerlijk Amsterdam gidst je dwars door de stad en net daarbuiten.

Heerlijk Amsterdam is nu te koop voor € 19,95.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.