Redactie
Redactie Gadgets 30 aug 2011
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke cheesecake van Gü

Culy spotte deze week bij Albert Heijn een nieuw toetjesmerk in de schappen: . Er lagen twee ‘chocolate puds’: Chocolate & Vanilla Cheesecake en Citrusy Lemon Cheesecake. Eentje met chocolade dus, en eentje fris met citroen. Dat moesten we uitproberen!

We kochten de ‘Afterdark Chocolate & Vanilla Cheesecake’. Er zitten twee potjes in één verpakking, die kosten samen € 2,99.

En dan, ons oordeel. Verpakking: een 10. Strak, opvallend, sjiek, vrouwelijk én fashionable. Het glazen potje, à la een crème brûlée, is zeker geen goedkope verpakking én kan hergebruikt worden (volgende keer zelf een cheesecake erin maken!). De look van de inhoud: heel erg mooie laagjes, strak, heel uitnodigend. En dan het belangrijkste: de smaak. Wauw. Een absolute 10. Bastogne-achtige koekkruimeltjes onderin, crunchy en toch zacht als nat zand, een heerlijk laagje zoete roomkaas, en dan een geweldige chocolade ganache als topping. Heavenly.

Wat ons betreft: kopen die hap. Enne, niet op de calorieën (379 kcal…….) letten!

Het verhaal achter Gü:
Toen Engelsman James Averdieck voor zijn werk een paar weken in België was, maakte hij kennis met de Belgische liefde voor patisserie en chocolade. Stapelverliefd werd hij er op. Thuisgekomen droomde hij samen met ontwerper en dessert-liefhebber Perry over een eigen dessertjes-bedrijf. Desserts van restaurant kwaliteit, die je in je supermarkt zou kunnen ophalen. Na veel bakken, testen en proeven, zetten ze in de lokale supermarkt er een paar in het schap, en ze waren in no time uitverkocht. Dat was in 2003. James zegde zijn baan op en hij richtte hij Gü op.

Check ook even de commercial:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.