Redactie
Redactie Gadgets 7 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Fijn kookboek van dé Indiase kookgoeroe uit Australië: “Uit India”

Liefhebbers van de Indiase keuken opgelet: dit heerlijke, persoonlijke kookboek doet je direct watertanden. En hopelijk snel aan de slag gaan met goede gerechten uit India, die écht niet zo moeilijk zijn om zelf te maken!

De schrijver van dit boek, Kumar Mahadevan, is in zijn thuisland Australië inmiddels een begrip. Kumar is een chef en restaurateur in Sydney, en wordt daar regelmatig de ‘goeroe van de Indiase keuken’ genoemd. Zijn eerste restaurant, ABHI’s in North Strathfield (vlakbij Sydney), bestaat al sinds 1990 en is al jaren populair. In 200e opende Kumar een tweede zaak, Aki’s. Samen met zijn vrouw Suba runt hij de restaurants met verve. Misschien heb je hen wel eens voorbij zien komen in de Australische Masterchef.

En nu is er dan een kookboek! In ‘Uit India‘ vind je een mix van hedendaagse, maar ook authentieke regionale Indiase gerechten. Van Krab Iddiappams (kokoskrab met gestoomde rijstnoedelkoekjes) tot Palak Patta Chaat (streetfood van in kikkererwtenbeslag gefrituurd spinazieblad met chutneys en komijnyoghurt). Het boek is handig ingedeeld in de smaken zout, bitter, zuur, gekruid en zoet.

Tof aan dit boek, behalve de heerlijke recepten en prachtige foto’s, zijn de persoonlijke verhalen en oude familiefoto’s. Je krijgt echt een kijkje in Kumar’s leven én keuken. De aanschaf meer dan waard!

“Uit India” van Kumar Mahadevan & Suba Mahadevan
Prijs: € 29,95. Nu te koop.

IMG_5341IMG_5342IMG_5344IMG_5345IMG_5346

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.