Redactie
Redactie Gadgets 27 dec 2012
Leestijd: 2 minuten

De allerbeste melkopschuimers volgens Culy

Cappuccino’s, latte’s en macchatio’s, wat zijn ze toch lekker! Maak ze met de lekkerste melk en geniet ervan in combinatie met de beste koffie.

Momenteel liggen er ontzettend veel verschillende melkopschuimers in de schappen, maar hoe ze allemaal werken en welke precies de beste is, blijft voor velen een raadsel. Culy ging op pad en vond de – naar ons idee – beste melkopschuimers.

Philips-Saeco Melkopschuimer 

De Philips elektrische melkopschuimer is voor nu onze favoriet: giet er de melk in, druk op de knop en minder dan een minuut later heb je prachtig lobbig melkschuim. Fijn is dat je kan kiezen of je het schuim warm of koud wilt, of de melk alleen wilt opwarmen.

Melkopschuimer3

De Philips-Saeco kost €79,95 en bestel je hier.

Severin Melkopschuimer SM

Net iets goedkoper is de Severin SM 9684. Helaas kan deze alleen maar melk warm opschuimen, maar is daarentegen een stuk makkelijker schoon te maken.

Melkopschuimer

Overtuigd door de kracht van de Severin? Bestel ‘m hier voor €71,13.

Bodum Chambord

Hoewel elektrisch misschien net iets makkelijker is, gaat er niets boven het genieten van een daadwerkelijk zélfgemaakte cappuccino. Dus waarom niet de Bodum Chambord: gemaakt van mooi dik glas, volledig (!) vaatwasserbestendig en verwarm ‘m in de magnetron. Een pluspunt is dat doordat de Chambord niet elektrisch werkt, het een stuk voordeliger is!

Melkopschuimer2

De Bodum handmatige melkschuimer kost €26,99 en bestel je hier.

Bialetti Tuttocrema

Net als de Bodum is de Bialette klein maar fijn en werkt handmatig. Anders dan de Bodum verwarm je de melk niet in de magnetron, maar op het vuur of een inductieplaat. Schoonmaken is alles behalve een probleem, zet ‘m in de vaatwasser of spoel ‘m af met de hand.

Melkopschuimer4

De Bialetti Tuttocrema koop je hier voor €29,95.

Frabosk 

Last but not least is er de Frabosk. Deze werkt ook handmatig, maar is een stukje groter en ook een stuk mooier dan de Bialetti. Deze klassieke melkopschuimer vinden wij het mooist en is dan ook onze favoriet als het neerkomt op de handmatige apparaten. Fijn is dat hij op alle warmtebronnen kan, en daarnaast een vlamverdeler heeft, zo hoef je niet bang te zijn dat hij omvalt.

Melkopschuimer5

Koop de Frabosk hier voor €39,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.