Redactie
Redactie Inspiratie 27 dec 2012
Leestijd: 2 minuten

4 x heerlijk krokante broodjes zonder tosti-ijzer

Wie zegt dat je een tosti-ijzer of panini-grill nodig hebt om warme, krokante broodjes te maken heeft deze handige tips vanTheKitchn nog niet gezien. Deze tips zijn super makkelijk en iedereen kan het doen zonder extra apparaten te hoeven kopen.

1. Gebruik een pan met deksel

Waarschijnlijk het meest voor de hand liggende alternatief voor de tosti-ijzer is het bakken van je broodje in een pan met daarop een deksel. Verwarm de pan op middelhoog vuur en bak je broodje een paar minuten aan beide zijden. Druk tijdens het bakken het brood goed aan.

2. Pan op het vuur, met daarop nog een pan

Als je een tosti wilt maken met veel kaas is dit de perfecte manier. Deze methode is zo goed als het zelfde als de eerste, alleen gebruik je een extra pan in plaats van een deksel. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de tweede pan eerst voor te verwarmen om de bovenste lagen kaas sneller te verwarmen.

stock panini tosti

3. In de broodrooster met een ‘Toastabag’

De Toastabag is een papieren zakje waar je je broodje in kan doen, schuif deze in je broodrooster en de inhoud wordt heerlijk warm. De Toastabag is bij Amazon voor $9,99, voor dit bedrag krijg je 2 zakjes die je meerdere keren kan gebruiken.

Als je geen Toastabag wilt kopen kan je het ook Jamie Oliver style doen, kantel je broodrooster en schuif er voorzichtig je broodje mét beleg in. Hierbij is het alleen niet mogelijk om twee boterhammen op elkaar te doen. En let op: niet elke broodrooster is hier even veilig voor.

4. Onder de grill van je oven

Deze manier is ideaal als je meerdere broodjes tegelijk wilt maken. Verwarm de grill van je oven op de hoogste stand en schuif de broodjes op het rek erin. Draai na enkele minuten de broodjes om en je hebt binnen 10 minuten een stapel heerlijk knapperige broodjes.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.