Redactie
Redactie Budgetrecepten 31 jul 2014
Leestijd: 2 minuten

De 10 beste keukentools onder een tientje

Okee, in een goede oven, keukenmachine of koekenpan kun je het beste wat (extra) investeren. Maar er zijn genoeg apparaten en tools in de keuken die ook voor weinig geld te vinden zijn en het dan prima jaren volhouden. Dit zijn onze favoriete low-budget keukentools. Allemaal onder een tientje!

1. We hebben tientallen bakthermometers gehad en getest door de jaren heen, maar dit blijft toch de allerbeste. En hij is van IKEA. En kost maar € 8,99. De FANTAST bakthermometer heeft alles wat je nodig hebt: een pin om in een gerecht te steken en een lang genoeg snoer zodat je ‘m buiten de oven kunt hangen en de deur dicht kunt doen. En de allerbeste feature: hij heeft een timer, zodat hij een belletje geeft zodra een bepaalde temperatuur is bereikt. Dat hebben we bij menig thermometer van meer dan 50 euro niet gezien.

2. De ijslepel is onze favoriet in de keuken, je kunt er zoveel mee. Dit exemplaar van Dille & Kamille voor €4,95 ligt al jaren in onze bestekla.

3. Deegspatels. Je kunt er maar beter heel veel van in huis hebben, want je gebruikt ze héél vaak. Elke keukenwinkel heeft ze, en hoewel we dol zijn op onze prachtige vuurrode exemplaren van KitchenAid, doen deze spatels van IKEA (à € 4,99 per twee) doen het ook prima.

4. Een grote elektrische citruspers is handig als je vaak veel citrusfruit perst (glazen vol sinaasappelsap, enzovoorts). Maar als je gewoon een beetje nodig hebt voor een recept, een scheutje citroensap, dan voldoet dit glazen geval van €2,29 heel goed.

Schermafbeelding 2013-11-08 om 13.50.42

5. Beslagkommen heb je in alle soorten en maten. Onze favoriet is die van Rosti Mepal; niet duur, super stevig, anti-slip en in verschillende maten te koop. Hier online te bestellen, maar ook te koop bij kookwinkels en De Bijenkorf.

6. Waarom zou je meer dan tien euro uitgeven aan een maatbeker? Dachten wij ook. Die van Pyrex zijn onze all time favourite. Erg stevig, hittebestendig, en gaan een leven lang mee. En: maar €8,99. Te koop bij o.a. Blokker.

7. Een keukentang is onmisbaar bij het koken. En hoewel ze in sommige winkels voor tientallen euro’s worden verkocht, is dit exemplaar van Rösle hartstikke goed, en kost -ie nog geen tientje.

8. Geen fancy-smancy stoomoven in je keuken? Geen nood, dit stoommandje van €9,95 zet je op een kookpan of wok en werkt net zo goed. Alleen wat meer afwas.

9. Gardes heb je in allerlei gedaantes: van metaal, roestvrij staal, hout, bamboe… wij blijven het toch het meest fan van de simpele roestvrij stalen garde met extra veel spiralen erin. En hij kan in de afwasmachine! Dille & Kamille, €6,95.

10. En tot slot de rasp. Hoewel we verknocht zijn aan onze Microplane voor knoflook, gember en ander fijn raspwerk, blijft voor het raspen van kaas deze Boska rasp het prettigst. En… hij zit onder een tientje.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.