Redactie
Redactie Gadgets 7 feb 2015
Leestijd: 3 minuten

De 10 beste culinaire apps voor je smartphone & tablet

Of het nu gaat om recepten zoeken, culinaire kennis opsnorren of handige tools voor in de keuken: iedere culy heeft zo zijn eigen favoriete culinaire apps. Wij zetten onze favorieten graag op een rijtje. 

1. Amount – iOS – €0,99
Amount is de perfecte app voor als je moeite hebt met hoeveelheden. Op de vraag ‘Hoeveel theelepels zitten er in een eetlepel?’ weet hij bijvoorbeeld meteen het antwoord. Superhandig dus als je snel en secuur wilt werken; een aanrader bij bijvoorbeeld patisserie.

2. Jamie Oliver’s Recipes – iOS – gratis
Deze app bevat maar liefst 400 recepten van Jamie Oliver en elke maand komen er tien nieuwe bij, die erg makkelijk te volgen zijn door de stap-voor-stap foto’s.

3. Thyme: A kitchen timer for your culinary arts – iOS en Android – €1,79/€0,79
Je zou misschien denken dat je stopwatch wel voldoende is, maar think twice! Met deze app kan je voor elke pan op het fornuis precies bijhouden hoelang hij al op het vuur staat en nog moet. Superhandig dus!

4. Kitchen Stories – iOS – gratis
Kitchen Stories is een gratis video- en fotokookboek waar iedere week nieuwe recepten verschijnen. Een lust voor het oog als je het ons vraagt en ook nog eens heel handig vanwege de video’s, foto’s, wijnadviezen en te downloaden ingrediëntenlijsten.

5. The Perfect Egg Timer – iOS0,89
We schreven er al eerder over. Met ‘The Perfect Egg Timer’ kook je een eitje nooit meer te hard of te zacht, doordat de app de grote van het ei opmeet en precies berekent hoe lang die – naar jouw smaak – moet koken. Geniaal, toch?

6. Koken met Aanbiedingen – iOS en Android – gratis
Koken met Aanbiedingen ken je natuurlijk van hun wekelijkse recepten op Culy, maar ze hebben ook een app! Download hem en je hebt altijd recepten bij de hand die zijn afgestemd op de actuele supermarktaanbiedingen.

7. Gojee Food and Drink Recipe App – iOS – gratis
Van alles in huis, maar geen idee wat je moet maken? Pak Gojee er dan bij, voer de ingrediënten die je in de koelkast hebt liggen in en hij zoekt er een recept bij. Ideaal!

8. Mixologist – iOS en Android – €0,89/€1,49
Mixologist doet hetzelfde als Gojee, maar dan voor drank. ‘Vertel’ Mixologist welke dranken en sapjes je in huis hebt en hij zoekt er de juiste cocktail bij. Wie zegt dat je een professionele cocktailshaker nodig hebt..?

9. Martha’s Everyday Food: Fresh & Easy Recipes – iOS – €0,89
We love Martha Stewart en deze app staat barstensvol recepten. Snel en makkelijk voor elke dag. Als je wil kan je zelfs elke dag een suggestie voor het avondeten krijgen. Daar betalen we graag €0,89 voor.

10. Vivino – iOS en Android – gratis
Met de Vivino app scan je in een mum van tijd het etiket op een wijnfles. Op je schermpje verschijnt dan informatie over de wijn, het druivenras, de kwaliteit van de fles en waar je ‘m lekker bij kunt drinken. Dit werkt ook in restaurants! Daarnaast kun je proefnotities opslaan en je favoriete wijnen verzamelen in een lijstje.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.