Redactie
Redactie Gadgets 11 aug 2013
Leestijd: 2 minuten

Vivino: Culy’s favoriete (gratis!) wijn-app

We zagen al meerdere wijn-apps voorbij komen, maar geen van hen stal ons hart zoals Vivino dat deed. Met deze app scan je het wijnlabel van je fles en krijg je binnen een paar seconden een waslijst aan informatie voorgeschoteld. Van druivensoort tot gradaties in kwaliteit en tips op welke temperatuur hij het best tot z’n recht komt. Vivino weet het allemaal! 

Wanneer je de app opent zijn er een aantal functies die je kunt gebruiken, waaronder een overzicht van de door jou gescande wijnen en mensen in de buurt die de app hebben gebruikt. Wil je aan de slag? Kies dan voor de button ‘scan’ en maak met je camera een foto. Is ‘ie goed gelukt? Dan zet je de app met een druk op de knop aan het werk en een paar seconden later zie je het resultaat.

Wat doet de app precies? 

Allereerst kun je na het scannen zelf aangeven wat je van de wijn vond aan de hand van een vijf-sterrensysteem, waar je hem hebt gescand en hoeveel hij heeft gekost. Daarnaast zie je precies uit welke streek hij komt, hoe hij scoort in die regio, het land van herkomst, wereldwijd en zelfs binnen het wijnhuis.

app6

Vervolgens scroll je naar beneden en zie je onder andere de omschrijving van het wijnhuis zelf, de druivenrassen, met welke gerechten de wijn perfect combineert en op welke temperatuur je hem het beste kunt serveren. Wauw!

Tot slot kun je je favoriete wijnen opslaan en kun je op deze manier een soort naslagwerk voor jezelf en anderen creeeren. Handig, want ook jij hebt toegang tot je zogenaamde Vivino friends en hun gescande wijnen.

De app is via iTunes of de AppStore te downloaden voor iPhone, iPod Touch en iPad en kost.. Niets! Wil je ‘m upgraden naar een ‘pro’-variant, dan kost het je €4,49.

app3app2app

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.