Redactie
Redactie Gadgets 8 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy test: de Philips SoupMaker

Philips heeft iets nieuws. De SoupMaker: een apparaat wat automatisch (gebonden) soepen, smoothies en compotes maakt, zonder dat je daar bij hoeft te blijven of hoeft te roeren. Wauw! Dat moesten we testen bij Culy.

Hoe werkt -ie?

Makkelijker kan het eigenlijk niet. Je doet gewoon alle ingrediënten in de SoupMaker, selecteert het gewenste programma – gladde soepen of dikke boerensoepen – en in ruim 20 minuutjes heb je lekkere verse soep. Daarnaast heeft de SoupMaker ook vooraf ingestelde programma’s voor compotes, jam en smoothies.

In de roestvrijstalen kan past 1,2 liter, dus je kunt meteen voor 4 personen soep maken. Ook fijn: het apparaat houdt je soep gedurende 40 minuten warm, dus je kunt op het eind nog even wat garnituren verzamelen of een crostini erbij bakken. Je kunt de stekker makkelijk los trekken, zodat je de kan kunt gebruiken om te serveren.

HR2200-Soup-Maker-Product-shot

Culy test….

Op een koude januaridag: tijd voor soep! We doen zoete puntpaprika, een blik gezeefde tomaten, twee bouillonblokjes, een scheut room, een bosje peterselie en een halve liter water in de SoupMaker. Stekker in het stopcontact, stand 1 voor gebonden soep geselecteerd, en Power! We zwaaien vrolijk naar de machine die opstart. Want we hoeven er namelijk niet bij te blijven!

Af en toe horen we wat gegrom uit het apparaat, maar het merendeel van de tijd is -ie lekker stil. Dik 20 minuten later gaan we kijken. De machine moet als -ie klaar is een piep geven, maar dit is niet gebeurd (of we hebben het niet gehoord, hoewel we wel in dezelfde ruimte zaten). Gelukkig hebben we zelf een wekkertje gezet. We zien dat het lampje op het display niet meer knippert, maar vol brandt. Dit zal het teken zijn dat de soep klaar is!

En jawel: een prachtig gebonden, volledig gepureerde en dampend hete soep straalt ons tegemoet. Hij blend écht goed; want er is geen takje peterselie meer te zien (zelfs met een normale staafmixer blijf je dit altijd houden). Een krachtpatser dus, dit apparaat. En de smaak? Top. Nu hebben we er natuurlijk zelf allerlei lekkers in gedaan, maar we hebben nog nooit zo snel, zo makkelijk en zo lui soep gemaakt die zo proeft. Dat smaakt naar meer.

Volgende keer maken we een smoothie! Of appelcompote! Of, of….

De SoupMaker van Philips heeft een aanbevolen verkoopprijs van € 109,99, maar wij hebben ‘m in sommige winkels al gespot voor € 79,-.

342o-matic

Een handig filmpje:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.