Redactie
Redactie Inspiratie 9 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

De 9 meest bizarre diëten van de afgelopen 1000 jaar

Al sinds de mens bestaat, bestaan er dieten en niet van het minste kaliber. Zo dacht Willem de Veroveraar dat hij van een alcohol-dieet zou afvallen, en aten sommige mensen zelfs wormen om zo hun streefgewicht te bereiken. Culy maakte een lijst met de 9 meest bizarre, en vooral niet werkende dieten van de afgelopen 1000 jaar.

Met dank aan Buzzfeed voor de informatie.

1. Al in 1087 was de beroemde Willem de Veroveraar bezig met het kwijtraken van zijn overtollige pondjes. Voor hem was dé oplossing: een strict alcohol dieet. Zoals je kan begrijpen werkte dit alles behalve en tot overmaat van ramp viel hij zelfs dronken van zijn paard, en overleed hij niet veel later. 

Dieet

2. Het grapefruitdieet klinkt je wellicht wat bekender in de oren. In de jaren ’70 was het razend populair om samen met producten met veel vet grapefruits te eten. Bepaalde enzymen in het fruit zouden het vet direct verbranden. Helaas is er meer dan genoeg bewijs van scheikundigen dat laat zien dat grapefruit geen vet verbrandt. 

Dieet5

3.Syvester Graham, de maker van de Graham crackers, zwoer bij een vegetarisch dieet met veel fruit en groenten, maar weinig zuivel, uiteraard samen met de crackers. Of dit dieet ook maar ergens bij zal helpen is nog maar de vraag, het had namelijk als doel masturberen te “genezen”, omdat hij beweerde dat men daar blind van werd.

Diet3

4. Dichter Lord Byron, zowel anorectisch als boulimisch, geloofde in 1820 heilig in zijn zelf ontwikkelde dieet op basis van water en azijn. Met als gevolgd veel diaree en overgeven. Wij slaan dit dieet maar over.

Dieet2

5. Wellicht één van de raarste tot nu toe: een dieet waarbij men (voornamelijk vrouwen) wormen aten… Iew! 

Dieet4

6. “Het calorieën tellen niet”-dieet. Volgens dit dieet maakte het niet uit hoe groot de inname van calorieën is, zo lang je maar de inname van koolhydraten vermijd en bij iedere maaltijd een glas plantaardige olie drinkt. 

dieet2

7. Fruit in blik: spreekt voor zich, maar of het werkt? 

dieet

8. Het koolsoepdieet is voor sommigen helaas een bekende in het rijtje, en blijft een vrij apart dieet. Het enige wat je eet tijdens het dieet is namelijk koolsoep. Of je darmen (en gezelschap) daar nu blij mee moeten zijn, is nog maar de vraag.. 

dieet4

9. Dat babyvoeding echt niet alleen voor baby’s is, blijkt maar weer uit één van de vele rages in dieetland. Vele Hollywoodsterren volgden het dieet en aten de hele dag door alleen maar babyvoeding. 

babyvoeding

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.