Redactie
Redactie Inspiratie 8 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Noma-chef begint eigen restaurant ‘Amass’ in Kopenhagen

De eerste chefkok van 2-sterren restaurant Noma in Kopenhagen, Matt Orlando, gaat het fort verlaten en zijn eigen restaurant openen. De zaak zal Amass (‘samenkomen’) heten en 1 juli 2013 openen vlakbij de haven van Kopenhagen.

Matt is al twee jaar werkzaam bij Noma, het restaurant dat al drie maal is benoemd tot ‘s werelds beste restaurant. Hij werkte uiteraard zij aan zij met Noma’s Rene Redzepi. Eerder kookte hij al bij The Fat Duck van Heston Blumenthal en restaurant Per Se van Thomas Keller in New York.

Amass vestigt zich in een 60-jaar oud scheepsdepot in Kopenhagen. Er zal een speciale tuin voor de chef worden aangelegd. Matt Orlando verklapt alvast dat het ‘informeel restaurant’ wordt, ‘met gedeelde tafels en gedeeld eten’. Dat eten zal niet ‘strict Nordic cuisine zijn zoals Noma, maar zal beinvloed worden door de reizen die chef Orlando over de hele wereld maakt’. Hij wil dat het duidelijk is dat hij een Amerikaanse chef is. Het is dan ook niet onmogelijk dat er spareribs op het menu komen, aldus de chef.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.