Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Gadgets 25 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk een leuke culinaire encyclopedie: Bon Appétit

Ben jij ook zo dol op culinaire boeken? Dan wordt het de aankomende maanden smullen voor je. Veel uitgevers brengen namelijk in de laatste maanden van het jaar allerlei leuke foodboeken uit. En dat is niet voor niets.

Culinaire boeken zijn enorm leuk om te krijgen én om te geven. Een ideaal cadeau dus voor de feestdagen die eraan zitten te komen.

Wij kregen een bijzonder exemplaar onder ogen: ‘Bon Appétit, een enigszins ongestructureerde encyclopedie van culinaire zaken’ van de Franse culinair journalist François Régis Gaudry.

Wie?!

Een in Nederland misschien nog onbekende naam, maar in Frankrijk niet. Daar presenteert deze culinair journalist namelijk al ruim vijf jaar een enorm populair radioprogramma (On Va Deguster).

Elke week schuiven chef-koks, patissiers, culi-kunstenaars, producenten en wijnkenners bij François-Régis aan om te proeven en te praten over lekker eten. Een formule die enorm goed werkt. Zo goed zelfs dat dit programma de inspiratie werd voor een boek.

Bon Appétit!

Het leuke aan het boek ‘Bon Appétit’ is dat allesbehalve saaie stof bevat. Het is lekker luchtig opgeschreven, dus dat maakt het lezen ervan nog leuker.

Hoe je het leest, bepaal je trouwens zelf. Je kunt ervoor kiezen het boek van A tot Z te lezen, maar je kunt het ook openslaan op een willekeurige pagina. Elk stuk tekst staat namelijk op zich. Handig!

Nog een pluspunt: er staan in het boek veel zaken die misschien nog niet wist. En recepten die je misschien nog niet kende. Met een beetje geluk, steek je er dus ook nog wat van op. Zoals bij een encyclopedie dus. Maar dan een leuke, werkbare versie!

Recept-tip

Onze tip: probeer het recept van de dressing van Alain Passard. Als het je lukt om deze net zo smakelijk te bereiden als de ‘Franse groentegod’, is ‘Bon Appetit’ daarom alleen al een boek wat je in huis MOET hebben.

Culy’s Joyce proefde de dressing – ter ere van het uitkomen van het boek – bij de Franse chef zelf (lees er hier meer over). Het was de lekkerste dressing die ze ooit geproefd heeft! Dus als alle recepten in dit boek zo lekker zijn…

‘Bon Appétit, een enigszins ongestructureerde encyclopedie van culinaire zaken’, ligt nu in de boekhandels v0or € 34,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.