Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 26 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Handig: deze keukengadget vervangt al je maatlepels tegelijk

Theelepeltje van dit, eetlepel van dat… Als je een recept opvolgt, moet je vaak voortdurend in je keukenlade duiken om weer een andere maatlepel te pakken. Maar hoop is nabij, want dit zou weleens de ideale keukengadget kunnen zijn.

Maak kennis met de Polygons: de origami maatlepel die je in vier verschillende maten kunt vouwen. Daarmee vervangt ‘ie dus in één keer al die losse maatlepels.

Er zijn twee formaten van de maatlepel. Allereerst is er een grote variant, die je kunt terugvouwen tot anderhalve eetlepel, een eetlepel en een halve eetlepel.

Daarnaast is er een kleine versie, die je vouwt tot een theelepel, 3/4 theelepel, een halve theelepel en een kwart theelepel.

Polygons maatlepel
Bron: Polygons

Handig: de Polygons smeert ook!

De Polygons is zowel voor natte als droge ingrediënten te gebruiken en wat misschien nog wel het handigst is: naast scheppen, kun je er ook mee smeren en uitstrijken.

Dus als je iets plakkerigs als honing over je granola hebt geschept, kun je de lepel daarna plat maken en aan de rand van je kommetje afvegen. Zo gaat er niks verloren van je ingrediënten.

Voorlopig gaan we heel hard hopen dat ‘ie er komt: deze keukengadget is namelijk een project op Kickstarter en moet voor een deel nog financieel gesteund worden door foodies wereldwijd.

Zie je er wel wat in? Check Kickstarter!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.