Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Gadgets 14 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Dé musthave voor deze zomer: de balkonbar voor lange zomeravonden

Wie in een stad woont, zonder tuin maar mét balkon, spendeert waarschijnlijk het liefst zo veel mogelijk zomeravonden op laatstgenoemde. Daar mogen we natuurlijk niet over klagen, maar als we dat toch even doen: balkons zijn soms wel érg klein. Te klein voor een tafeltje waar je je biertje of frisdrank op kunt zetten – tenzij je iemand van het balkon af wilt jagen, dan. Maar nu is er een oplossing: de balkonbar!

De balkonbar is precies wat je je erbij voorstelt: een kleine bar voor op je balkon. Niet één die ontzettend veel ruimte inneemt, maar een bar die je aan de railing kunt bevestigen. Merk je nauwelijks iets van, en dat is precies wat we nodig hadden.

De balkonbar

De breinen achter de balkonbar, die overigens al sinds 2015 bestaat (waarom kenden we dit nog niet?), zijn Arjen Spijkerman en Daan Meijners: twee ‘drukke, stadse Amsterdammers’ die wel van van de buitenlucht, maar niet van kleine, lelijke balkons houden. Met de balkonbar willen ze het aantrekkelijker maken om in lekker buiten te zitten, en dat lukt ze nog ook. Want: nooit meer last van omgestoten wijnglazen omdat je ‘die even op de grond had neergezet’.

Naast een nuttig product wilden ze ook iets duurzaams én sociaals ontwerpen. Daarom werkt Balkonbar samen met twee re-integratiebedrijven, waar mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontwikkelen. Bovendien maken ze gebruik van duurzaam hout: hun Douglas-hout heeft bijvoorbeeld een PEFC-keurmerk en je kunt ook een variant van bamboe bestellen. Om je bar nog langer mee te laten gaan, kun je ‘m zelf behandelen met (lijnzaad)olie.

Balkonbar & Hanging Garden, for every balcony

Make the most of your balcony with BalkonBar! Shop all our products at www.balkonbar.com. The “Balkonbar” (Dutch for Balcony Bar) is a unique, social and sustainable product made in The Netherlands, which allows you to really make the most of your balcony by turning it into a bar.

Kleine tafel of brede bar

De balkonbar past op bijna elke balkonreling, of die nu plat of vierkant is. Je krijgt ‘m in een ‘handzaam pakket’ thuis afgeleverd, waarna je ‘m à la IKEA zelf even in elkaar moet zetten en aan de balustrade kunt bevestigen. Hij is zo’n 90 centimeter breed, maar als je genoeg plek hebt kun je er ook voor kiezen om er meerdere naast elkaar te plaatsen zodat het nog meer op een echte bar lijkt. Wil je de bar afsluiten, bestel dan losse zijkanten.

Je kunt de balkonbar op een aantal plekken in Amsterdam kopen, maar uiteraard ook bestellen in de webshop. De meest basic variant kost zo’n 70 euro, maar er zijn ook andere designs die iets duurder zijn. Overigens kun je op de site ook een ‘hangtuin’ kopen, voor wat meer groen op je balkon. Jup, het wordt een mooie zomer.

Toffe gadgets

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.