Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 2 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

De leukste foodie-items voor de herfst

Herfst! Wij houden ervan en grijpen het nieuwe seizoen graag aan om onze eetroutines aan te passen aan het weer. Ook onze wensenlijst wordt aangevuld, en wel met deze toffe foodie-items voor de herfst.

De leukste foodie-items voor de herfst

1. Pannenkoekenpan

Tijdens de herfst zitten er opvallend meer plaatjes van pannenkoeken tussen onze Insta Saves en dat is niet zonder reden. Na een fikse herfstwandeling smaakt zo’n crêpe nou eenmaal een stuk beter, zeg dat Culy het gezegd heeft. Voorkomen dat je pannenkoeken uit elkaar vallen? Schaf een pannenkoekenpan met anti-aanbaklaag en lage rand aan en herleid de mislukkingskans naar nul.

> Een goede pannenkoekenpan is (online) te koop.

Pannenkoekenpan als voorbeeld van herfst items voor foodies
Bron: bol.com

2. Onigirivormen

Als er iets is waar een herfstig decor zich toe leent, dan zijn dat wel onthaastend keukenprojecten. Voor Culy’s Winnie is dat momenteel onigiri maken: driehoekige happen van gevulde kleefrijst. Dat kan volledig met de hand, maar met deze onigirivormen maak je het jezelf net iets gemakkelijker. De beloning is hoe dan ook groot.

> Onigirivormen zijn (online) te koop. 

Onigiri vorm als voorbeeld van herfst items voor foodies
Bron: bol.com

3. Geurkaars met pizza

Smaken en geuren maken het leven van een foodie beter. Niet ontoevallig zijn we bij Culy dan ook hevige voorstanders van geurkaarsen die de herfst toch net wat meer in de verf zetten.

Onze laatste nieuwe ontdekking is de limited edition geurkaars van Very Goods Studio: een Amsterdams kaarsenmerk om in de gaten te houden. Voor dit tijdelijke exemplaar vormde pizza inspiratie. Verwacht aroma’s van onder andere tomaat, rozemarijn, tijm en gerookt cedarhout. Willen we!

> De pizza geurkaars van Very Goods Studio is onder meer online te koop. 

Geurkaars met pizza als herfst item voor foodies
Bron: Very Goods Studio

4. Rijstkoker

Altijd wel gedacht dat je ooit een rijstkoker wil, maar nooit echt tot actie overgegaan? Grijp de herfst aan om er eindelijk eentje aan te schaffen. Congee, saotosoep en andere rijstgerechten smaken nu immers het lekkerst. Tip: kook een rijstkoker met stoomfunctie en je kunt er ook nog eens een lading dumplings in gaarstomen.

> Een rijstkoker met stoommand is onder meer online te koop. 

rijstkoker als voorbeeld van herfst items voor foodies
Bron: bol.com

5. Perensiroop

Onze zomerse citrusdrang maakt momenteel plaats voor een verlangen naar kruidig, aards en zoet. Qua drank vervangen we onze citroenlimo’s tegenwoordig graag door perendrank met de perensiroop van Roze Bunker. Daar voegen we voor extra kruidigheid graag ook wat kardemom of jeneverbessen aan toe. En da’s lekker!

> Perensiroop van Roze Bunker is onder meer online te koop.

6. Pistachepasta

De pistachetrend dendert voort en terwijl de hipste bakkerijen er allerlei baksels mee maken, kun jij dat net zo goed vanuit je herfstige keukentje doen. Verwerk een lepeltje pistachepasta in je overnight oats, vul er een croissant mee of lepel het op je pannenkoeken… Zo’n potje komt deze herfst heus wel op.

> Pistachepasta is onder meer te koop bij Dille & Kamille.

7. Tijdloze theepot

Clichés zijn er met een reden en ook wij associëren de herfst toch echt met dampende koppen thee. Dat is overigens ieder jaar opnieuw weer hetzelfde liedje en om die reden is een tijdloze theepot geen overbodige luxe. Wij zweren bij de exemplaren van Bredemeijer: simpel, strak en praktisch. Onderstaand model is onze favoriet.

> De theepot van Bredemeijer is onder meer online te koop. 

Theepot Bredemeijer
Bron: de Bijenkorf

8. Invitation to a banquet van Fuchsia Dunlop

Foodkennis verrijken? Kruip onder een deken met je thee en slinger het luisterboek van Fuchsia Dunlop aan. Deze Engelse foodschrijver is gespecialiseerd in de Sichuanese keuken en weet die kennis verhalend en sappig te verwoorden in haar boeken.

Invitation to a Banquet gaat over de cultuur, de geschiedenis en de filosofie die de basis van de Chinese keuken vormen. Elk hoofdstuk neemt de vorm aan van een banketmenu en licht een iconisch gerecht uit de Chinese gastronomie uit. Vul je voorraad dumplings maar vast aan, honger ga je krijgen.

> Invitation to a banquet van Fuchsia Dunlop is online te koop als luister- of E-book. 

Invitation to a banquet Fuchsia Dunlop
Bron: bol.com

Meer herfstige lijstjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.