Redactie
Redactie Inspiratie 20 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Flower Sprout: een kruising tussen spruitjes en boerenkool

Al een aantal jaar bekend onder de naam Flower Sprout maar nu nieuw in de Verenigde Staten: de Brusselkale. Het is een kruising tussen spruitjes (in het Engels ‘Brussel Sprouts’) en boerenkool (in het Engels ‘kale’).

Het verschil tussen de in Engeland ontwikkelende variant en de Amerikaanse zit ‘m in de sterkte van de smaak van de boerenkool.

In 2011 won het bedrijf Manor Fresh de prijs voor The Best New Variety tijdens de UK Grower of the Year Awards. Deze Flower Sprout is ook in Nederland te krijgen. Tuinbouwbedrijf de Waog in Limburg verbouwt deze groente namelijk! Dit bedrijf heeft sowieso een voorliefde voor afwijkende groenten want ze verbouwen ook gekleurde bloemkolen, gele courgettes en gele bieten.

De Flower Sprouts leveren ze aan het biologische groente- en fruitbedrijf Ecoville. Ook bij het bedrijf www.vers-bestellen.nl kun je deze kleine kooltjes bestellen. En Hoogvliet supermarkt verkoopt ze ook!

Flowersprout2

In de Verenigde Staten is het onlangs pas geïntroduceerd. Het bedrijf achter de Brusselkale, Rock Garden Herbs, zegt dat dit de nieuwste groente sinds tien jaar in Amerika. is. Het doel van het ontwikkelde kooltje was eigenlijk om een milder soort spruitje te creëren dat minder bitter smaakt. Dat is zeker gelukt, dit kooltje schijnt knapperig, zoet, fris en toch een beetje koolachtig te smaken. In Amerika zijn ze te krijgen in de streken van Ohio en Pennsylvania.

Flower Sprouts of Brusselkale kun je als gewone spruitjes bereiden. Ze zien er prachtig uit als garnering omdat ze niet zo groot zijn, maar je kunt ze ook prima eten als hoofdmaaltijd. Wij zijn benieuwd wanneer hij in de supermarkt te vinden is!

BrusselKale1Brusselkale3

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.