Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Inspiratie 27 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

5 x een vega lunch om lekker veel groenten binnen te krijgen

Dat we met z’n allen wat meer groenten zouden mogen eten, dat is wel duidelijk. Maar hoe krijg je die 250 gram groente per dag nu zéker binnen? Culy helpt.

De belangrijkste tip is om je dagelijkse portie groente over de dag te verspreiden. Dus niet alleen bij het avondeten groente eten, maar ook tijdens de lunch en tussendoor. Zo kom je makkelijk aan de 250 gram! Wij geven 5 suggesties voor een vega lunch om lekker veel groenten binnen te krijgen.

Wil jij checken hoeveel groente jij per dag haalt? Vul op deze pagina van het Voedingscentrum alle groente in die je gisteren at. Zo weet je niet alleen direct of je goed zit; ze geven je daar ook nog een aantal handige groentetips.

1. Gevulde spinazieomelet

Deze boerenomelet maak je met bevroren spinazie, die je handig in deelblokjes in je vriezer kunt bewaren. Zo heb je altijd groen in huis! Daarnaast gaan er – uiteraard – eieren in, een beetje melk voor de smeuïgheid, prei en taugé voor de bite en wat ketjap manis en chilipeper voor een extra kick.

Lees het recept hier.

2. Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

Zin om ‘s middags warm te eten? Tijd voor lekker veel groenten! Deze snelle curry maak je met linzen en je favoriete groente, bijvoorbeeld sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli en doperwtjes.

Kortom: ideaal om je restjes op te maken. Currypasta en knoflook zorgen voor een smaakbommetje, en je maakt de curry af met lekkere geschaafde amandelen, frisse yoghurt en koriander (als je daar van houdt).

Lees het recept hier.

3. Crostini verdura

Heb je nog wat oud brood in huis? Maak er heerlijke crostini van: zo gemaakt en een gezonde lunch. Ook ideaal als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Tomaten zijn key in dit recept, dus haal de lekkerste rijpe tomaten die je kunt vinden. Onze tip: ga hiervoor naar de markt!

Lees het recept hier.

4. Gegrilde groente met brood

Een broodje met hummus wordt nog lekkerder met gegrilde groente. Je kunt deze ook al goed thuis maken, en in een plastic bakje meenemen naar je werk.

Groentes als aubergine, courgette en paprika hebben van zichzelf al superveel smaak, dus je hebt alleen een beetje olijfolie en eventueel kruiden (zoals tijm) nodig om ze lekkere te grillen. Gezond én smakelijk!

Lees het recept hier.

5. Spinaziesalade met croutons

Zoek je een snelle en superlichte lunch? Dan is deze spinaziesalade met croutons perfect. Doodeenvoudig, maar door de toevoeging van doperwtjes en bosui en een dressing van ei, sinaasappelsap, mosterd, olie en wat peper ontzettend lekker.

Lees het recept hier.

In samenwerking met het Voedingscentrum

In samenwerking met het Voedingscentrum

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.