Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Inspiratie 14 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

De finale van Bocuse d’Or: het moment van de culinaire waarheid

Het is zover. Na maanden van koken en perfectioneren is het moment daar. Chef Lars Drost en zijn commis Mike Klaassen doen mee aan dé kookwedstrijd van het jaar: de Bocuse d’Or in Turijn. Slepen ze de eerste prijs in de wacht? De twee krijgen vijf uur en 35 minuten de tijd om te laten zien (en proeven!) wat ze in huis hebben.

“Op gegeven moment mag je beginnen en dan start het casettebandje. Je gaat het precies zo doen wat je al maanden getraind hebt.”

 

Gastronomische Hunger Games

Bocuse d’Or is de Olympische Spelen van de gastronomie. De eerste prijs in de wacht slepen is voor chefs een hele eer. De Nederlandse Lars traint maandenlang met zijn commis Mike om de jury tijdens de finale op een culinaire wijze omver te blazen.

Dit vind je misschien ook interessant: Bocuse d’Or is de Olympische Spelen van het koken en Nederland doet mee

De trainingen zijn geen koek en ei. Van de gerechten tot aan de manier van presenteren, alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Het is niet voor niets dat er een speciale zilversmid is ingeschakeld om de mannen te voorzien van een schaal die de gerechten nóg meer laat sprankelen. Maar de vraag is: is het genoeg?

 

De Nederlandse gerechten tijdens Bocuse d'Or in Turijn

This is the moment

Hoe dat culinaire geweld eraan toegaat, zie je in de laatste aflevering van de miniserie. Hebben de twee koks genoeg geoefend om de andere landen achter zich te laten en de prestigieuze prijs in de wacht slepen?

“Het klaarmaken van de schaal was wel hectisch, want alles kwam pas bij elkaar op het laatste moment. Normaal geproken hadden we nog tien minuten om het op te maken en nu hadden we er nog vijf…” aldus Lars.

Weten hoe de culinaire hunger games aflopen? De video bekijk je hieronder:

Dit vind je misschien ook interessant: Op weg naar de Bouse d’Or, de laatste week tot de grande finale

Het avontuur dat Bocuse d’Or heet

Maanden van oefenen gingen eraan vooraf voordat Lars en Mike klaargestoomd waren voor de finale. Hoe dit allemaal verliep, zie je in de complete miniserie op de website van sponsor Makro. De serie duurt in totaal zo’n twintig minuten. Perfecte time-killer voor als je net die lekkere taart in de oven hebt gezet.

In samenwerking met Makro

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.