Redactie
Redactie Inspiratie 22 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Eten op 5 kilometer hoogte: ex-Noma chef kookt op Mount Everest

Eten op vijf kilometer hoogte? Chef James Sharman, voormalig werkzaam bij Noma, maakt het mogelijk met een pop-up restaurant op de Mount Everest.

Met zijn initiatief One Star House Party reist hij de hele wereld over. Hij gaat naar 20 verschillende steden en brengt drie weken in elke stad door om de omgeving te leren kennen. Eke maand eindigt met een pop-up restaurant dat slechts één week open is.

One Star House Party

Culinaire trektocht

Na Beijing, Ho Chi Minh en Bangkok is in december Nepal aan de beurt. En dit is niet zo maar even een avondje uit eten, maar een trip van 14 dagen naar Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Deze berg ligt in de Himalaya, op de grens van Nepal en Tibet.

In de 14 dagen durende trip (!), van 10 t/m 23 december, klimmen zowel de chefs als de gasten naar het restaurant op vijf kilometer hoogte, én helpen de gasten chef James Sharman en zijn team met het bouwen van het restaurant.

De trip kost in totaal 1050 dollar per persoon. Daarbij zit het diner, alle overnachtingen tijdens de trekking, warme jassen en slaapzakken inbegrepen. Het vliegticket naar Kathmandu moet je dan zelf nog boeken…

Gasten dienen zelf nog wel tabletten mee te nemen om het bergwater te reinigen. Ja, dit is voor de echte die-hard foodies. Er zijn dan ook maar 15 plekken voor deze onvergetelijke culinaire ervaring… Enne, er kan nog gereserveerd worden (tot 29 november!)

One Star House Party

Sterreneten op duizenden meters hoogte

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.