Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 2 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Eggloo in New York serveert goddelijke wafels

Vergeet de Luikse wafel: Eggloo in New York serveert wafels met allemaal kleine bolletjes, in een puntzak, met daarbovenop ijs, kleurrijke strooisels, vers fruit, nootjes en nog veel meer lekkers.

Wij kennen eierwafels wel (onder meer als die dingen die Eleven eet in Stranger Things…), maar niet op deze manier! Want deze wafels stammen uit Hong Kong, niet uit België. Daar is het een populaire vorm van street food, die in het Chinees ‘Gai Daan Jai’ wordt genoemd. Vertaald: kleine eitjes.

Eggloo NYC
Bron: Eggloo

Wel 30 bolletjes

Het grootste verschil met de wafel zoals wij die kennen, is dan ook die bijzondere vorm: deze wafel is een zeshoek en bevat wel dertig kleine bolletjes. Die kun je eventueel afscheuren en los eten.

Je hebt er wel een speciale pan voor nodig om die vorm te krijgen. Zo’n ‘bubble waffle maker’ zoals ze ‘m noemen, is vergelijkbaar met een poffertjespan, maar bevat twéé bakplaten. Ook zit er minder ruimte tussen de rondjes, zodat het één grote wafel wordt.

Het beslag wordt in de gloeiendhete pan gegoten, waarna de wafel razendsnel wordt omgedraaid. Zodat de buitenkant lekker knapperig wordt en de binnenkant zacht, vergelijkbaar met een cake.

Onvoorstelbaar veel toppings

Het beslag kan in heel veel verschillende smaken worden gemaakt. Bij Eggloo kun je kiezen uit naturel, chocolade en groene thee (maar ze hebben nu ook een speciale editie met pumpkin spice).

Eggloo NYC
Bron: Eggloo

Erbovenop gaat een bolletje ijs en daarna toppings, onvoorstelbaar veel toppings. “We offer unlimited toppings!” scanderen ze, dus je kunt helemaal los. Denk aan Oreo-koekjes, aardbeien, amandelen, M&M’s, mochi of als het je niet zoet genoeg kan: gecondenseerde melk.

Een Eggloo-creatie kost 8 dollar, inclusief ongelimiteerde keuze uit toppings.

Eggloo NYC
60 Mulberry Street, New York

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.