Redactie
Redactie Inspiratie 5 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

5 topchefs creëren bijzondere burgers voor 10-jarig bestaan Shake Shack

De bekende en legendarische New Yorkse hamburgerketen Shake Shack bestaat volgende week tien jaar, en ze zijn van plan dit goed te vieren. Vijf dagen lang leggen bekende topchefs hele bijzondere burgers op de grill in Madison Square Park.

Van 9 tot en met 13 juni zet steeds een andere kok een burger op het menu, die slechts die ene dag verkrijgbaar is. De chefs zullen tussen de twee hamburgerbroodjes een waar signature meal maken.

De hamburger zal $8,50 kosten. De chefs die meedoen zijn Daniel Boulud, David Chang, Andrew Zimmern, Daniel Humm en April Bloomfield. Geen kleine namen, dus! Hieruit blijkt dat zelfs topchefs Shake Shack en warm hart toedragen.

Bron: Flickr

Op 12 juni viert de keten zijn verjaardag, en ook dan pakken ze groots uit: een dik feest in Madison Square Park met live muziek, gratis taart (want dat hoort nou eenmaal bij een verjaardag) gemaakt door cronutkoning Dominique Ansel, en speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen bier van de Brooklyn Brewery dat Shack x IPA zal heten.

Dit feest wil je eigenlijk niet missen, dus mocht je volgende week in The Big Apple zijn: ga ervoor! Je vindt Shake Shack aan Madison Ave (Madison Square Park) in New York

Dit zijn de burgers die worden gepresenteerd:

Maandag: The Piggie Shack Burger, gemaakt door Daniel Boulud
Shack rundvlees, op de barbecue gegaarde pulled pork, jalapeño-mayonaise, sla en mosterd-azijn dressing.

Dinsdag: Momofuku Shrimp Stack, gemaakt door David Chang
Een Shack rundvlees-cheeseburger met een gerookt en gebakken garnalenpasteitje, saus van restaurant Momofuku (het restaurant van deze chef), sla, ingelegde ui en komkommer.

Woensdag: AZ Cabrito Butter Burger, gemaakt door Andrew Zimmern
Een hamburger van geitenvlees met kruidenboter, gegarneerd met geroosterde tomaat, gegrilde ui van de barbecue en zoete augurk.

Donderdag: The Humm Burger, gemaakt door Daniel Humm
De Shack rundvlees Gruyère cheeseburger, met gerookt spek, selderij-aroma, sla en truffelmayonaise.

Vrijdag: The Breslin Burger, gemaakt door April Bloomfield
Een hamburger van rundvlees van The Breslin, aangevuld met gerookt spek, overgoten met Engelse cheddar-kaassaus.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.