Redactie
Redactie Inspiratie 12 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Een marathon voor foodies: 40-gangen diner La Panarda

In de Italiaanse keuken is een menu van gemiddeld 7 gangen normaal. Restaurant Le Virtu uit Philadelphia gooit dat principe compleet overboord en pakt uit met maar liefst 40 gangen, een marathon voor de maag, genaamd La Panarda.

door Judith Katz

Met het menu grijpt Le Virtu terug naar een stukje Italiaanse eetgeschiedenis. La Panarda is een feestmaal uit Abruzzo, een regio uit zuidelijk centraal Italië. Het feest, dat zo ongeveer 600 jaar geleden voor het eerst gevierd werd, is bedoeld voor de werkende klasse om samen met geliefden bijeen te komen tijdens de feestdagen.

Volgens chefkok Joe Cicala van Le Virtu is La Panarda een marathon voor de maag.

Net als een hardloopwedstrijd is niet iedereen voor zo’n beproeving in de wieg gelegd. Het is geen ordinair vreetfestijn, maar een kans voor de koks om te laten zien wat zij allemaal in huis hebben.

Kosten? Zo’n 200 dollar. Wat krijg je daarvoor? Zo’n acht uur lang 40 gangen voor je neus, zoals walnoot gnocchi met ragout van wild zwijn, plus acht glazen wijn uit eigen wijngaard. Geen stukjes tapas, maar echte gangen. Een koopje, want een gemiddeld 7 gangen menu met wijn kost al snel 100 tot 200 euro.

Journalist Andrew Nusca van GQ ging de uitdaging aan, samen met negentien andere mensen. In een geweldig artikel beschrijft hij op hilarische wijze de etappes van de marathon, die zelfs tien uur duurde. Niet iedereen rent de marathon uit…

Wil je zelf gaan eten bij Le Virtu en La Panarda ervaren? In de herfst viert het restaurant haar zesjarig bestaan en wordt het feestmaal opnieuw georganiseerd. Er is nog geen datum geprikt, dus reserveren kan op dit moment nog niet. Houd LeVirtu.com in de gaten.

le-virtu-antipasta4499141602_8375c3f7c8_b

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.