Redactie
Redactie Drinken 24 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Stap voor stap koffie maken met de Clever Dripper

Als echte koffiefanaten en thuisbarista’s zijn ook wij dol op koffie, en dan het liefst gemaakt met de Clever Dripper. Een handig (én goedkoop) apparaatje waarmee je thuis de lekkerste koffie maakt. Hoe de Clever Dripper precies werkt? Dat zullen we je haarfijn uitleggen.

Heb je er nog geen? Koop hem dan hier voor €25,-. Het enige wat je nog nodig hebt zijn je favoriete, grofgemalen koffiebonen en filters and you’re good to go! 

1. Plaats de papierenfilter in de Clever en spoel hem voor met heet water. 

Dit doe je om de papiersmaak weg te halen. Zet de Clever eerst op een kop en giet er dan heet water op. Laat ‘m even staan en giet vervolgens het water weg.

LES0001LES0003

2. Vul de Clever met je bonen naar keuze. 

Gebruik ongeveer 7-9 gram per 100 milliliter water. Het makkelijkst gaat dat door de Clever op een weegschaal te zetten. Zet de weegschaal op ‘tare’ (nulstand) en weeg de gewenste hoeveelheid koffie. Hierdoor voorkom je dat er nog restjes koffie in een eventueel kommetje achterblijven.

LES0005

3. Giet het water op de koffie. 

Zorg dat het water ongeveer 90 graden is en giet eerst 50 milliliter water op de koffie. Laat dit 30 seconden wellen en giet dan de rest van het water er voorzichtig bij. Roer na twee minuten weer om te koffie vochtig te maken.

LES0012LES0004

4. Plaats na 3-4 minuten de Clever Dripper op je mok en laat de koffie doorlopen. 

LES0013

5. Het resultaat

Et voilà: na een tijdje te hebben doorgelopen ligt er nog een beetje droge koffiepulp in de filter, en kan je genieten van je heerlijke kop koffie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.