Redactie
Redactie Inspiratie 24 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Tof Kickstarter project: kleine culinaire boekjes voor echte foodies

Het Kickstarter-project Short Stack moet de perfecte combinatie tussen tijdschrift en kookboek gaan worden. Kleine boekjes, waarbij er bij elke editie één ingrediënt in de hoofdrol staat.

Waar kookboeken vaak zwaar, duur en groot zijn, bevatten ze ontzettend veel informatie, zijn ze tijdloos en perfect om te bewaren. Magazines daarentegen zijn een stuk beter betaalbaar en brengen regelmatig met nieuwe edities uit, maar bevatten helaas minder informatie en zijn vaak net iets minder specifiek. Short Stack is de perfecte combinatie van alle voordelen en is een collectie kleinere boekjes, volledig in het teken van één ingrediënt, samengesteld door culinaire schrijvers en chefs.

Short Stack 2

Momenteel zijn ze nog niet begonnen met de productie omdat het budget nog niet groot genoeg is, maar de plannen zijn als volgt: wanneer het zover is, zullen de eerste drie editities uitkomen. De eerste thema’s zijn aardbeien, eieren en tomaten en zijn geschreven door respectievelijk Ian Knauer, Soa Davies en Susan Spungen. Voor ons wellicht minder bekende namen, maar geloof ons: dit zijn dé grote culinaire spelers achter de schermen van de kookboeken, tijdschriften en restaurants.

Mooi om te weten is dat het papier voor de boekjes van een zo hoog mogelijke kwaliteit is en zo lokaal mogelijk wordt geproduceerd en de boekjes zelf met de hand worden ingebonden met touw. Het is de bedoeling dat de gelukkige eigenaren een mooie collectie kunnen aanleggen met de onderwerpen die zij belangrijk vinden, en in de toekomst veel zullen gebruiken.

Short Stack

Zodra de productie is begonnen zijn de oprichters van plan meer edities uit te brengen en willen ze uiteindelijk de mogelijkheid bieden tot een abonnement zodat je eens in de zoveel tijd een nieuwe editie opgestuurd krijgt. Erg leuk, zo kan je een collectie samenstellen met gespecificeerde informatie en recepten, ingedeeld per ingrediënt.

Wil jij een bijdrage leveren aan dit leuke project? Wees dan snel! Momenteel is het nog mogelijk om een donatie te doen via Kickstarter, waarbij je vanaf $15,- een editie krijgt voordat de verkoop begint. Doneer je meer? Dan wordt de beloning alleen maar groter en leuker. Uiteindelijk zullen de boekjes via de website worden verkocht en zal het hopelijk mogelijk zijn ze te bestellen naar Nederland.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.