Redactie
Redactie Drinken 2 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

LimonChili: pittige citroenlikeur met… rode peper!

Limoncello brengt je meteen in heerlijke Italiaanse sferen, maar heb je ooit van LimonChili gehoord? LimonChili is een nieuwe soort limoncello op basis van citroen en pittige rode peper. Het verrassende drankje is onlangs op de markt gebracht door twee ambitieuze studenten uit Zeist en is nu al een succes. 

Limoncello was vorige zomer al helemaal hot, maar ook dit jaar staat de likeur weer in de lijst van hippe zomerdrankjes. Wij zeggen: leuk om eens deze nieuwe variant te proberen. In LimonChili wordt traditionele Italiaanse citroenlikeur gecombineerd met de pittige bite van rode pepers. Let op: de peper zorgt voor een subtiele tinteling op je tong!

Fijn om te weten: voor de likeur worden alleen biologische citroenen van hoge kwaliteit uit Sicilië gebruikt. Ze worden zelfs helemaal met de hand (!) geschild. De citroenschillen worden vervolgens een maand geweekt in pure alcohol. Wij vinden LimonChili heerlijk bij een kopje espresso, als cocktail met Prosecco of Cava of met mineraalwater met bubbels.

limonchili-1

Voor een cocktail met Prosecco of Cava:

Vul een groot wijnglas tot de helft met ijsblokjes en schenk er ongeveer 20 milliliter LimonChili bij. Vul het glas tot driekwart af met Prosecco of Cava et voilà: tijd om te genieten van je verfrissende homemade cocktail.

Waar te koop?

Benieuwd naar dit bijzondere drankje? LimonChili wordt verkocht bij verschillende slijterijen in Nederland, kijk hier voor een overzicht van de verkoopppunten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.