Culy
Culy Inspiratie 2 mei 2013

DIY: dressingflesjes voor je salade to go

Wat is er lekkerder dan een knisperende salade met een goddelijke dressing tussen de middag? Juist, helemaal niets. Er is echter één klein vervelend puntje: door die heerlijke (zelfgemaakte) dressing zitten we iedere keer weer tussen de middag met een bakje bruine slablaadjes.

Niet lekker, dus gingen we aan de slag. Geïnspireerd door de Japanse Bento boxes kwamen we op het idee om de dressings apart te verpakken en mee te nemen in kleine potjes en flesjes. Een superleuk en vooral supermakkelijk DIY-idee.

Bron: Flickr

Het enige wat je nodig hebt zijn de ingrediënten voor je favoriete dressing en kleine flesjes of potjes. Hoewel de kleine plastic flesjes en glazen potjes bij de meeste huis-tuin-en-keuken winkels te koop zijn, vinden we het leuker (en beter voor het milieu) om te werken met flesjes en potjes die we nog hebben.

Ga dus aan de slag en keer je huis binnenstebuiten op zoek naar de mooiste varianten. Denk aan oude flesjes waar kleurstoffen of essences in hebben gezeten, snoepdoosjes of nog handiger: kleine jampotjes. Was ze in de vaatwasser of met heet water en zeep.

Maak je favoriete dressing (desnoods voor de hele week) en vul de potjes ermee. Leg ze in je lunchtrommeltje of salad jar en klaar is Kees!

9508888833_b14c0a2333_b
Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
DIY: dressingflesjes voor je salade to go
Sluiten