Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 22 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Er is nu kreeftenbier (yep: bier met de smaak van Oosterscheldekreeft)

De bierbrouwers van de Haagse brouwerij Kompaan hebben een kreeft in je biertje gestopt. Zijn ze nu helemaal kierewiet geworden? Nee hoor: zo’n kreeft geeft hun ‘Lobster Saison Running with Scissors’ namelijk een lekker zoetje.

De brouwers proefden ooit zelf een kreeftenbiertje van en brouwerij uit het Amerikaanse Maine – bakermat van de kreeften. Zoiets unieks en bijzonders wilden ze ook.

Kreeftenbier?

En zo kwamen oprichters Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch van Kompaan uit op onze eigen Oosterscheldekreeft. Want: “De Oosterscheldekreeft is een prachtig, lokaal natuurproduct, hoe mooi is het om daarmee onze Lobster Saison te maken?”

Mooi, heel mooi. Het kreeftenbier van Kompaan heet ‘Lobster Saison Running with Scissors’. Een lichte, frisse saison met aroma’s van witte peper en limoen. En dan natuurlijk dus dat zoetje van de kreeft.

Bron: Kompaan

De Oosterschelde op

Ook tof: Kompaan is zelf gaan hengelen naar die kreeften. Ze werken samen met United Fish Auctions (zij organiseren onder andere de kreeftenveiling in Colijnsplaat) en gingen begin juli mee de Oosterschelde op om de kreeften te vangen voor het bier.

Overigens krijgen de kreeften ook na het brouwen nog een mooie bestemming: de chefkok van Kompaan maakte er een sea food festijn van bij de lancering van het bier.

De ‘Running with scissors lobster saison’ van Kompaan is nu te koop in de webshop van Kompaan voor € 3,75. 

Culy Homemade: gegrilde Oosterscheldekreeft met chipotlesaus

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.