Redactie
Redactie Drinken 5 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

De trends in zomerdrankjes voor 2013

Als de eerste zonnestralen door de winterwolken breken rijst altijd de vraag: wat worden de zomerdrankjes van dit jaar? Communicatie-en trendbureau HBMEO zet de tien belangrijkste zomerdranktrends op een rijtje. We zien no/low alcohol, bitters, Duitse dranken en veel krachtige kruiden.

1. Low/no alcohol
Dit jaar zien we de opkomst van dranken met een verlaagd alcoholgehalte. Dit past helemaal binnen de trend van bewuster eten en drinken.

2. Radler
De ontdekking van deze zomer: Radler (oorspronkelijk Duits) bier met fruitsmaakjes. Alle grote biermerken komen met een eigen variant van deze mix van bier met fruitsap of -limonade; het bevat weinig alcohol en is zomers fris.

3. Kruiden & bloemen
Kruiden en bloemen zijn erg belangrijk in 2013. Zowel vers in thee en infusies als verwerkt in diverse dranken. Bitter is dé nieuwe smaak. Zo zien we veel (ijs)thee van verveine.

4. Sekt
Deze eveneens Duitse bubbelwijn is een logische opvolger van prosecco. Net zo drinkbaar en gunstig geprijsd, en dit past helemaal binnen de trend van Duitse dranken en regionale wijnen.

henkell_trocken_sekt

5. Negroni
Deze cocktail met gin, Campari, rode vermouth en een schijfje sinaasappel heeft het allemaal: een bite, een bittertje en een zoetje. Lekker als zomers aperitief.

6. Low-alcohol limoncello
Na de grote zomertrend van 2012 zien we nog steeds overal limoncello verschijnen. Nieuw wordt de low-alcoholvariant die niet alleen na, maar ook voor het eten wordt gedronken. Ook perfect voor op het terras!

7. G&T met een natural twist
De Gin & Tonic-trend zette vorig jaar in. Dit jaar drinken we hem met een natuurlijke twist. Bijvoorbeeld met een takje tijm of een stokje zoethout als stirring stick.

8. Chianti
Deze zomer drinken we regionale wijnen, zoals de Italiaanse Chianti. Oh, en rode wijnen drinken we tegenwoordig (een beetje) gekoeld!

9. Bionade
Wieder aus Deutschland! Deze ambachtelijk gebrouwen limonade met biologische ingrediënten is er in verschillende smaakjes, van lychee tot vlierbessen. In Nederland is Bionade ondermeer te koop in de horeca (zoals bar Brecht en bar Skek, beiden in Amsterdam), De Bijenkorf en bij natuurvoedingswinkels.

bionade

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.