Redactie
Redactie Drinken 25 aug 2013
Leestijd: 2 minuten

De tofste bierbrouwerijen in Londen

Dat onze zuiderburen goede biertjes brouwen is bekend, maar wist je dat de echte gent’s in Londen er ook aardig wat van kunnen? Niet gek als je je bedenkt hoe erg de Britten van bier houden.. 

Ben je toevallig in Londen of heb je een tripje op de kalender staan? Breng dan als bierliefhebber een bezoekje aan één van deze toffe brouwerijen:

Pressure Drop

Eén van de nieuwkomers is Pressure Drop die zijn eerste biertjes vanaf januari dit jaar verkoopt. Ze maken een goede mix van traditionele biertjes en wat meer experimentele met opvallende namen als Wu Gang Chops The Tree.

Zelf leggen ze de nadruk op biertjes die niet alleen waanzinnig smaken, maar ook goed bij eten passen. Zo past bijvoorbeeld de kruidige Hefeweisse perfect bij geroosterde kip.

Howling Hops

Vlak om de hoek bij Pressure Drop ligt het werderom jonge Howling Hops. Tot nu toe worden hun biertjes alleen maar geschonken in de pub boven de brouwerij (genaamd Cock Tavern, echt een aanrader!) en een klein aantal andere café’s. Hier worden zo’n 15 tot 20 verschillende biertjes gebrouwen en flink geëxperimenteerd.

Wil je een keer iets anders proberen dan een wit- of bockbiertje? Hier staan soorten als rabarber, mierikswortel, wilde hop en zelfs vlierbloesem op het menu!

Five Points Brewing Company

Anders dan de twee bovenstaande brouwerijen besloot Five Points zich te focussen op drie kenmerkende biertjes. Uiteindelijk zijn ze wel van plan meerdere soorten op de markt te brengen, maar voor nu willen ze de eerste soorten perfectioneren.

Momenteel worden de biertjes geserveerd in hun eigen pub, The Duke of Wellington, en een aantal andere verspreid over de hele stad. Daarnaast worden ze verkocht in de buurtslijterij, Borough Wines. Leuk is dat op elk label de datum, oorsprong van de hop en het nummer van de productie staan vermeld.

Beavertown

Zoals je weet zijn pubs onlosmakelijk verbonden met bier en ook brouwerij Beavertown is begonnen onder een pub, genaamd Duke’s Brew. Het eerste biertje was bedoeld als perfecte drankje bij de houtgerookte gerechten uit de pub erboven, maar wegens het groeiende succes werden de eigenaren gedwongen een grotere locatie te zoeken.

In de nieuwe ruimte in de buurt Hackney Wick kunnen ze nu meer dan genoeg brouwen voor de verschillende pubs. Het assortiment bevat vijf verschillende bieren en experimenteren veel met andere smaken en bijzondere labels in samenwerking met verschillende locale artiesten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.