Redactie
Redactie Drinken 3 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy test… Quick Milk rietjes met een smaakje

Het Amerikaanse Quick Milk heeft iets leuks ontwikkeld: magische rietjes met een smaakje. Het is te simpel: neem een glas melk en steek er een rietje met jouw favoriete smaak in en proef je nieuwe favo drankje! Culy was benieuwd en testte ze uit. 

Wat is het?

De rietjes zijn gevuld met gekleurde korreltjes die de smaak afgeven en op de verpakking staat dat je niet in het rietje hoeft te knippen. Door de melk te drinken komt namelijk de smaak vanzelf naar boven. Lekker makkelijk dus.

Ze worden verpakt per vijf en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals banaan, aardbei en chocolade.

De test

In principe zou één rietje moeten volstaan voor een glas melk, maar al vrij snel komen we erachter dat dit echt niet genoeg is. Waar we gewend zijn aan de smaak van bijvoorbeeld Nesquik, is de inhoud van de rietjes een stuk minder sterk.

In totaal gebruikten we twee stuks voor zo’n 150 milliliter melk, maar een volgende keer gebruiken we er misschien wel drie.

IMG_6524IMG_6541

En de smaak…?

Dan eigenlijk het belangrijkste van de hele test: de smaak. Van tevoren verwachtten we een wat chemisch resultaat, maar stiekem valt het best mee. Waar Nesquik ook niet in de buurt komt van the real deal, zijn de rietjes van Quick Milk ook zeker niet hetzelfde. Maar: lekker is het zeker!

Wij proefden de chocoladevariant, en mits je de juiste dosering gebruikt (en liever geen magere maar (half)volle) melk vinden we het zeker voor herhaling vatbaar.

De rietjes zijn bij onder andere Jumbo verkrijgbaar voor €0,99 per vijf stuks.

IMG_6544

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.