Redactie
Redactie Inspiratie 3 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Bizar: The Lickestra maakt muziek door te likken aan ijs

Aan ijsjes likken en zo muziek produceren? Een paar muzikanten en fooddesigers proberen muziek te maken door middel van het eten van ijs. Ja, echt waar.

Het resultaat van dit experiment? Een optreden van een groep studenten van de kunstacademie ‘Visual Arts Visual Futures’ in New York. Ze noemen zichzelf ‘The Lickestra’.

Het werkt als volgt: chocolade-ijs, gemaakt door ‘Big Gay Ice Cream’, wordt in bakjes gedaan. De bakjes worden vastgehouden door middel van plastic kegels met sensoren; die sensoren worden gebruikt om te detecteren wanneer het ijs de tong wordt aangeraakt. Wanneer dit gebeurt sturen de sensoren een signaal naar een computer en die registreert dan een van de opgeslagen geluiden, melodieën of beats en speelt het dan af via een luidspreker.

Elke ‘likker’ zit in een box en is toegewezen aan een bepaalde kegel die één speciaal geluid maakt. De manier waarop ze het ijsje likken beïnvloedt de snelheid en volume van het geluid.

Erg bizar dit, maar tegelijk heel gaaf. Als je een concert bijwoont van dit orkest krijg je, hoe kan het ook anders, een ijsje.

Lickestra1Lickestra2

Beeld: Emilie Baltz

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.