Redactie
Redactie Culinair nieuws 2 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Bizar: ‘s werelds eerste wijn met cola-smaak

De combinatie van cola en wijn zal velen een beetje vreemd in de oren klinken. Toch is het een prima combinatie volgens het Franse drankbedrijf Haussmann Famille uit Bordeaux. Zij pakken namelijk uit met een primeur in de wijnwereld: Rouge Sucette, een wijn met cola-smaak.

Rouge Sucette is een wijn (met een alcoholgraad van negen procent) die koel gedronken wordt. Hij wordt voor driekwart gemaakt van druiven en voor een kwart van water, suiker en cola-aroma. Het bedrijf Haussmann Famille leverde al eerder een witte wijn en rosé met het aroma van passievrucht en kreeg blijkbaar niet genoeg van de gearomatiseerde drankjes. Maar of echte wijnliefhebbers deze variant zullen waarderen, is nog maar de vraag. Het verlegt dan misschien wel de wijngrenzen, maar van de gedachte ‘wijn met cola’ worden wij niet meteen heel enthousiast.

Populair

Het oorspronkelijke doel van deze bijzondere drankjes is jonge mensen voor wijnen interesseren, maar inmiddels zijn de flessen met aparte aroma’s razend populair; vooral onder vrouwen en Aziatische foodies.

In de wijnindustrie schat men dat er dit jaar, alleen al in Frankrijk, 30 miljoen flessen van deze drank verkocht zullen worden. Dit zou je toch niet snel verwachten van het meest toonaangevende wijnland…

In de supermarkt

Trek in glaasje Rouge Sucette? Hij ligt al voor een spotprijs van €2,95 in de Franse supermarkt. Wij zijn benieuwd wanneer wij deze cola-wijn in onze Appie zullen spotten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.