Culy
Culy Drinken 24-11-2014

​Een van dé winterdrankjes van 2014: amaretto

De zomer is voorbij, en daarmee ook de grote gin tonic trend. Wat drinken we dit najaar? Warme cocktails, whisky en… amaretto!

Volgens trendwatchers is amaretto hét winterdrankje van dit jaar. Misschien ken je deze amandellikeur van vroeger, of gebruik je ‘m in tiramisu. Maar er is veel meer mee te doen!

Met dank aan hbmeo.com 

Wat is amaretto eigenlijk?
Amaretto is een bitter-zoete amandellikeur uit Italië, gemaakt met amandelpitten. Net als limoncello is amaretto geen distillaat maar een infusie. De naam is te danken aan het Italiaanse woord amaro, wat bitter betekent. Amaretto betekent zoiets als ‘licht bitter’.

amaretto almonds

Amaretto Sour
Amaretto wordt meestal puur gedronken met ijs, maar ook in koffie, warme chocolademelk of bijvoorbeeld in de mix met ginger-ale. Daarnaast wordt amaretto steeds populairder als cocktail ingrediënt, bijvoorbeeld in de Amaretto Sour.

Zo maak je een Amaretto Sour:

Doe een flinke theelepel suikersiroop en het sap van een halve citroen in een cocktailshaker met ijs. Doe hierbij een half eiwit (dus een eitje scheiden en van het eiwit de helft gebruiken) en 45 ml amaretto. Goed shaken en zeven in een mooi cocktailglas, bijvoorbeeld een tumbler. Beetje gecrushed ijs toevoegen en een rietje erin!

Amaretto_sour
Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
​Een van dé winterdrankjes van 2014: amaretto
Sluiten