Redactie
Redactie Dessertrecepten 29 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: tiramisu met chocolademousse (+ video!)

De klassieke tiramisu kennen we inmiddels wel en hebben we al talloze keren gemaakt. Daarom: tijd voor een twist! Deze tiramisu met chocolademousse (geïnspireerd door deze video) is heerlijk decadent, én heel simpel om te maken, met slechts een aantal ingrediënten.

Smelt de grof gehakte pure chocolade samen met de 50 ml slagroom au bain marie in een hittebestendige kom. Tussendoor goed roeren. Als het een mooi gesmolten mengsel is, haal je de kom van de pan af en doe je het mengsel over in een ander koud bakje. Het geheel moet een beetje afkoelen voordat je het verder verwerkt.

Meng in een kom van een staande mixer of met een handmixer 230 gram roomkaas met 150 gram kristalsuiker en het enigszins afgekoelde chocolade-roommengsel. Mix het een paar minuten door. Voeg daarna 300 ml slagroom toe en mix door totdat er een mooie mousse ontstaat.

Meng in een ondiepe schaal 2 eetlepels cacaopoeder met 350 ml heet water en eventueel wat (amaretto)likeur. Even goed doorroeren met een garde.

Neem een bakvorm of glazen schaal en doe bij een grote bakvorm de helft van de chocolademousse onderin en bij een kleine bakvorm één derde van de mousse onderin. Verspreid als een gelijke laag met een spatel of paletmes.

Doop de lange vingers kort in het cacaowater en maak een laag van de lange vingers bovenop de mousse. Doe daar bovenop weer een laag chocolademousse. Als je een kleine, maar hoge vorm hebt, kun je nu nog een laagje lange vingers en mousse maken. Sluit af met de mousse.

Dek de schaal af met plastic folie en zet minstens 2 uur in de koelkast, maar een nachtje kan ook. Serveer met een grote lepel, zodat iedereen een lekkere portie kan opscheppen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.