Redactie
Redactie Drinken 16 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

5 x musthaves voor een cocktail at home

De Culy redactie is dol op een goede cocktail op z’n tijd. En wat is er nu fijner als je niet de deur uit hoeft en in je gewone kloffie op de bank kunt genieten van de perfecte gin-tonic? Juist! Daarom zetten wij de handigste benodigdheden voor een cocktail at home voor je op een rij. 

Shaker
De bekendste van allemaal is toch echt de cocktailshaker. Je hebt ze in verschillende varianten, zoals volledig van RVS of in combinatie met glas. Zet de delen op elkaar en schudden maar!

Maatje
Je shaker kan nog zo goed zijn, maar je cocktail wordt pas echt perfect als je de juiste verhoudingen weet te mixen. Gebruik hiervoor een handig cocktailmaatje waarmee je precies kunt zien hoeveel centiliter je van welk ingrediënt gebruikt.

Bron: Bol.com

Citruspers
Dol op een zuurtje of een frisse smaak in je drankje? Dan is een citruspers altijd handig om bij de hand te hebben. Deze soort gebruiken professionals ook vaak en haalt het meeste sap uit je citroen of limoen.

Muddler
Bij sommige cocktails moet je de ingrediënten kneuzen om zo de smaak naar boven te halen. Dit doe je het allerbest met een een speciale stamper, ook wel muddler genoemd. Ga voor een kunststof variant of kies voor een stylish metalen stamper.

Bron: Bol.com

Zeefje
Dan tot slot: het zeefje. Een goede cocktail wordt (natuurlijk indien nodig) gezeefd. Dit kan je doen met een zeefje dat op de shaker aansluit, met een gewoon theezeefje of met beiden. Dit laatste wordt ook wel double strainen genoemd en zorgt ervoor dat je echt alleen de drank in je glas krijgt.

Bron: Flickr

De rest

Naast dat je bovenstaande gadgets goed zal kunnen gebruiken, is het ook altijd handig om een mesje, een lange lepel om te roeren, goede cocktailglazen en ijsblokjes in huis te hebben.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.