Redactie
Redactie Inspiratie 16 jun 2014
Leestijd: 3 minuten

Het eetdagboek van… Anna van NSMBL.nl

Vandaag het eetdagboek van: Anna Nooshin, co-founder van NSMBL.nl, een van de grootste digitale lifestyle magazines van Nederland met 1,4 miljoen bezoekers per maand. Wat eet een fashionable ondernemer met een overvolle agenda zoal op een dag?

Maandag

Ik vind ontbijten een van de leukste maaltijden van de dag, maar als ik niet op reis ben en dus niet in een hotel slaap waar alles voor me wordt gedaan, ontbijt ik thuis niet. Vandaag begin ik de dag met wat aardbeien en koffie: gekke combi, but I love it.

We schieten vandaag een commercial voor McDonald’s, waardoor ik mijn lunch een soort van oversla en op de set meesnoep van de picknick die eigenlijk bedoeld is als prop voor de video. Ik eet wat stokbrood, twee mini sandwiches, meer aardbeien en drink een smoothie.

In de avond bezoek ik een festival en daar eet ik een broodje Korean Meatball. Superlekker! Later op de avond zondig ik met een McDonald’s menu. Geen goede start dit, hè?

Dinsdag

Ik ontbijt weer met aardbeien en koffie. Vandaag ben ik eindelijk een dag op kantoor, dus ik lunch met vier rijstwafels met hummus en een halve avocado, een kwart komkommer en een banaan.

Ik blijf wat langer op kantoor en bestel eten bij mijn favoriete ‘gezonde’ afhaaltent in Amsterdam, Pompoen met Speck. Hier bestel ik een stamppot met spinazie en shiitake, een kleine paddenstoelensoep en auberginespread. It’s all about the balance.

Woensdag

Ik ontbijt met een banaan en koffie. Ik heb een lunchmeeting buiten de deur bij Café George, ik bestel Eggs Norwegian (gepocheerde eieren met gerookte zalm en Hollandaisesaus op een broodje) en een groene thee.

Als diner eet ik bij mijn moeder, zij kookt het lekkerste van de hele wereld. Ik ben Iraans en gelukkig heeft ze een typisch Iraans gerecht gemaakt: ‘addas pollo’, een rijstgerecht met linzen en rozijnen. Zó lekker!

Donderdag

Ik ontbijt weer met een banaan en koffie. Als lunch op kantoor vier rijstwafels met hummus, avocado, pindakaas en rucola. Tussendoor eet ik een aantal onrijpe groene pruimen, supergezond en lekker.

Mijn diner haal ik af bij het Javaans-Surinaamse eethuis Spang Makandra, waar ik een vegetarische schotel bestel met rijst, bami, tofu en veel groente. Als ‘toetje’ een gebakken banaan en omdat ik ’s avonds naar een feestje ga een wodka met spa rood, oftewel: een Skinny Bitch.

Vrijdag

Ik skip het ontbijt: ja, superslecht. Ik kom er tijdens de lunch achter dat ik nog niet heb gegeten. Ik lunch met vijf rijstwafels met hummus, avocado, een plakje geitenkaas en sla. Tussendoor eet ik twee volkoren crackers met pindakaas, ik merk dat ik toch iets meer honger heb als ik geen ontbijt neem.

Als avondeten bestellen we Indiase curry, en neem ik een slokje cola (foei, ik drink normaal alleen water en thee).

Zaterdag

Ik ontbijt met een Turkse pizza en koffie, omdat we vroeg onderweg zijn naar Antwerpen. Tussendoor eet ik een half reepje Kinder Bueno (ik probeer normaliter geen suikers te eten). In de middag lunch ik bij Pasta Hippo, een van mijn favoriete pastatenten in Antwerpen. Hier bestel ik een pasta met champignons en wijnsaus.

’s Avonds heb ik geen honger meer en dus skip ik het avondeten. Later snoep ik nog een reep Bueno en een homemade koekje met pindakaas.

Zondag

Ik sla het ontbijt over en brunch vandaag bij New King, een van de beste Aziatische eettentjes in Amsterdam. Ik neem een groenteschotel, erg lekker. In de avond heb ik een diner bij restaurant Bangkok, een van de betere Thaise restaurants in Amsterdam. Ook hier neem ik een groenteschotel en een kokossoep.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.