Redactie
Redactie Inspiratie 18 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé toffe culinaire hotspots in Birmingham

De Britse stad Birmingham was vroeger een grijze industriestad, bekend door de metaalproductie. Maar inmiddels is het centrum flink opgeknapt en vind je er talloze leuke plekjes. Dit zijn dé toffe culinaire hotspots in Birmingham.

The Church

In The Church kniel je voor het altaar van culinaire decadentie. In de juwelenwijk van Birmingham vind je deze pub met een twist: de keuken is geïnspireerd door Louisiana, maar het interieur door Franse bistro’s. Het eten heeft soul (denk: shrimp & grits, gekonfijte eend, fried chicken en hush puppies). Oja: de cocktails zijn ongelooflijk.

The Church
22 Great Hampton Street

Original Patty Men

Deze foodtruck rijdt rond door Birmingham, dus je moet de Facebook-pagina in de gaten houden om te weten waar ze zijn. Maar da’s het alleszins waard, want ze wonnen niet voor niets de prijs voor Britain’s Best Street Food Burger. Hun bacon cheeseburger is fingerlicking goed, maar ze hebben ook allerlei specials die het proberen waard zijn.

Nosh & Quaff

Nosh & Quaff is een vrij nieuwe hotspot, gelegen in het hart van Birmingham, in een groot hoekpand aan Victoria Square. Op het menu vind je fastfood met een sterrenrandje, zoals een truffeld mac & cheese burger, een halve kreeft met citroenboter en pork ribs met een sjiek slaatje.

Nosh & Quaff
130 Colmore Row, Victoria Square

The Plough

Een heerlijk buurtrestaurant in Harborne, een stukje van het centrum van Birmingham, waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren, en uiteraard op zondag een uitgebreide sunday brunch. Van Eggs Benedict tot pizza en pasta, maar ook veel vis én vlees. Een favoriet is de steak met Blue Stilton. Oh, en vergeet de speciale Bloody Mary niet te bestellen.

The Plough
21 High Street

Gas Street Social

Dit restaurant heeft ‘delen’ hoog in het vaandel staan. Denk: heerlijke salades, Britse klassiekers met een moderne twist en comfort food, en dan alles in sharing plates. Het lunch- en dinermenu wisselt per seizoen en is extreem betaalbaar: £ 12,95 voor twee gangen, £ 14,95 voor drie.

Een greep uit de huidige kaart: gehaktballetjes in tomatensaus met focaccia, steak frites, paddenstoelen gnocchi en crème brûlée met pistachenootjes.

Gas Street Social
166-168 Wharfside Street

Lasan

Dit Indiase restaurant is allesbehalve traditioneel, en staat érg goed aangeschreven. Van rode mul met pickled veggies tot aan kebab met hangop uit de tandoor. Chef Aktar maakt van elk gerecht een feestje.

Lasan
3-4 Dakota Buildings, James Street, St Paul’s Square

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.