Redactie
Redactie Inspiratie 5 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 10 beste restaurants in Amsterdam volgens Yelp

Websites waar gasten hun eigen mening en recensie achter kunnen laten zijn al jaren bekend en inmiddels niet meer weg te denken als het gaat om het kiezen van restaurant. Yelp is hierbij één van de bekendste ter wereld, maar hebben ook een lijst met de volgens hun gebruikers ‘beste’ restaurants van Amsterdam. 

Hoewel dit een top 10 is, wil dit nog niet zeggen dat dit écht de beste restaurants van Amsterdam zijn. De rating is gebaseerd op de stemmen van lezers, en niet iedereen geeft een cijfer op dezelfde manier. En daarbij: smaken verschillen!

1. Gartine

Gartine staat bekend om haar gerechten gemaakt van ingrediënten uit hun eigen moestuin en kookt voornamelijk volgens het slow food principe. Je kunt hier terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of high tea en in alle rust genieten van al het lekkers dat dit tentje te bieden heeft.

Taksteeg 7

2. Vlaams Friteshuis Vleminckx

Als het neer komt op frietjes… Dan haal je hier – naar onze mening – wel echt de állerlekkerste. Met natuurlijk een flinke klodder mayo.

Voetboogstraat 33

Bron: Flickr

3. Tales & Spirits

Bij Tales & Spirits kun je terecht voor zowel diner als cocktails.

Lijnbaanssteeg 5-7

4. Restaurant Blauw

Ook in Amsterdam kun je terecht voor goed Indonesisch eten, en wel bij Blauw aan de Amstelveense weg. De gerechten zijn klassiek Indonesisch, maar wel in een modern jasje.

Amstelveenseweg 158-160

5. De Kas

Eten in een kas? Dat kan bij – hoe kan het ook anders – restaurant De Kas in Amsterdam Oost. Hier worden de gerechten gemaakt van zoveel mogelijk zelf verbouwde producten. Verser kan het niet!

Kamerlingh Onneslaan 3

De kas2
Bron: Youropi

6. Winkel

Dit café staat bekend om haar appeltaart die door menigeen wordt verorberd na een ochtend slenteren op de Noordermarkt.

Noordermarkt 43

7. Mystique

Bij Mystique kan je terecht voor een mix aan gerechten, van Oosters tot klassiek Europees.

Utrechtsestraat 30a

8. La Perla

Knapperige pizza’s, met een flinterdunne bodem en geweldige toppings: just the way we like it! Niet alleen de gebruikers van Yelp zijn fan, want ook wij zijn hier regelmatig te vinden.

Tweede Tuindwarsstraat 14

9. Castell

Castell is een barbecuerestaurant waar je geniet van goed vlees van de houtskoolgrill een een ongedwongen sfeer. Zak weg in één van de banken met een plankje op schoot, of zit lekker aan de bar en geniet van je omgeving.

Lijnbaansgracht 253

10. Moeders

Hollandser wordt het niet, en je kijkt hier je ogen uit door de honderden tierlantijntjes en schilderijtjes met foto’s van… Moeders! Ga voor de Hollandse rijsttafel, dit is een Nederlandse versie op de Aziatische variant. Compleet met verschillende pannetjes gevuld met stampjes, suddervlees en gehaktballetjes.

Rozengracht 251

Ben je op zoek naar een leuke én lekker restaurant? Ook wij helpen je graag een handje.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.