Redactie
Redactie Inspiratie 23 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Dit wordt het duurste restaurant ter wereld

Wie in het restaurant van het Hard Rock Hotel op Ibiza komt eten, moet van goede huize komen, een dikke baan hebben of de loterij hebben gewonnen, want een menu in deze gloednieuwe zaak kost maar liefst 1500 euro!

Het luxe hotel opent in mei haar deuren aan Playa d’en Bossa en op 1 juni staat de grote opening van het restaurant Sublimotion gepland. De keuken hiervan staat onder leiding van de Spaanse chef Paco Roncero, die met zijn restaurant La Terraza del Casino in Madrid twee Michelinsterren heeft.

Het restaurant hanteert niet voor niks deze uitzonderlijke prijzen. Ze willen de boel exclusief houden: er kunnen namelijk maar 12 gasten per avond dineren in het etablissement. Deze lucky bastards krijgen vervolgens een 20-gangen diner geserveerd.

De gerechten die op tafel verschijnen zijn een combinatie van uiterst fijne ingrediënten, kunst en technologie. Volgens een woordvoerder van het restaurant wordt het ‘een ware ervaring’ om hier te dineren. “De gerechten zullen alle zintuigen en emoties weten aan te wakkeren. Momenten van humor, plezier, angst, reflectie en nostalgie komen naar boven. De ervaring zal dwalen van de Noordpool, waar men een koude snack zal proeven gesneden op een ijsberg, tot aan Versailles in het baroktijdperk, waar de elegantie van een roos zal smelten in het gehemelte.” Ja, dat lees je goed. Dit zijn de woorden van de pr-dame.

Als gast van Sublimotion zit je in een unieke ruimte waar alle zintuigen geprikkeld worden: het diner wordt namelijk begeleid door een lichtshow en bijzondere geluiden. Het eten wordt geserveerd op speciale borden.

Zou jij dit torenhoge bedrag over hebben voor deze bijzondere beleving?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.