Redactie
Redactie Inspiratie 5 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Dit is het meest ongezonde gerecht in Amerika

‘Long John Silver’s Big Catch’ is onlangs uitgeroepen tot het meest ongezonde gerecht dat je kunt bestellen in Amerika door het Center for Science in the Public Interest. Mocht je je ooit hebben afgevraagd hoe het komt dat zo’n groot deel van de Amerikaanse bevolking obesitas heeft, dan hebben we hier het antwoord voor je.

De ‘Big Catch’ is een gerecht op de kaart van Long John Silver’s, een Amerikaanse keten fastfood restaurants gespecialiseerd in vis. Het gerecht zelf bestaat uit een flink stuk gepaneerde en gebakken shelvis, vergezeld door frietjes, uienringen en zogenaamde hush puppies ofwel gefrituurde maïsmeelballetjes.

Als je alleen al naar de ingrediënten kijk kun je eigenlijk al ruiken dat het mega ongezond is, maar om je voorgevoel te bevestigen hebben we de redenen voor de titel even op een rijtje gezet.

– De Big Catch bevat in totaal zo’n 33 gram transvetten. Deze vetten, ontstaan door het verharden van olieën, zijn ontzéttend ongezond en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is dan ook slechts 2 gram per persoon.

– De maaltijd bevat welgeteld 1.320 calorieën, en dat terwijl we gemiddeld tussen de 2000 en 2500 per dag moeten binnen krijgen. Beetje veel, denk je niet?

– Tot slot bevat deze grote jongen maar liefst 3,7 gram zout, terwijl de aanbevolen hoeveelheid dagelijks rond de zes gram ligt.

Durf jij nog een Big Catch te bestellen of ren je net als wij spontaan naar de salade afdeling?

Bron: fbcdn

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.