Redactie
Redactie Inspiratie 26 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Dit is de beste manier om koffiebonen te bewaren

Ben je gezegend met een espressomachine thuis en koop je regelmatig verse koffiebonen? Dit is de beste manier om ze te bewaren. 

1. Koop hele bonen, niet gemalen

Waar we vaak geneigd zijn om in één keer een grote portie van onze favoriete bonen in te slaan, kun je het beste kleine porties kopen. Bonen verliezen namelijk snel hun smaak en al helemaal als je ze van tevoren maalt. Om deze reden is het dan ook aan te bevelen om je koffiebonen pas te malen wanneer je van plant bent een kopje koffie te zetten.

2. Bewaar koffiebonen maximaal twee weken

Hoeveel je dan precies moet kopen per keer? Dat ligt er natuurlijk aan hoeveel koffie je drinkt en het feit dat je de bonen het liefst maximaal twee weken kunt bewaren. Heb je geen zin om elke twee weken een nieuwe portie te halen? Bestel ze dan desnoods, zo kost het je bijna geen moeite maar zorg je wel het beste voor je bonen.

3. Gebruik een glazen potje ter bescherming

Tenzij de koffiebonen in een stevig en goed afsluitbaar zakje worden verkocht, kun je ze het beste bewaren in een schoon glazen potje met een afsluitbare deksel.

4. Bewaar ze op een koele, donkere plek

Hoe leuk een grote glazen pot met koffiebonen in de vensterbank ook kan staan, bewaar ze het liefst op een koele, donkere plek. In een keukenkastje volstaat al.

instant koffie koffiebonen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.